22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Όσοι λάβουν το επίδομα ανεργίας, να βοηθήσουν στην συγκομιδή φρούτων και λαχανικών»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, Τερέζα Μπελανόβα αναφέρθηκε στην ανάγκη να στηριχθεί άμεσα ο αγροτικός τομέας, και με την βοήθεια όσων Ιταλών λάβουν επίδομα ανεργίας.

Στην χώρα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα διότι πολλοί μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν στα χωράφια, με το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού, επέστρεψαν στην πατρίδα τους, όπως τονίζουν τα μέσα ενημέρωσης.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλοι οι πολίτες που θα πάρουν οικονομικό βοήθημα, να συμβάλουν στην συγκομιδή, διότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης», είπε η Μπελανόβα.

«Είναι ανάγκη να διαπιστωθεί προσεκτικά ποιες είναι ανάγκες της κάθε περιοχής και πόση εργασία μπορεί να προσφερθεί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προσεκτικά μια μέθοδο για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση, φθάνοντας σε λύση», πρόσθεσε η Ιταλίδα υπουργός, η οποία ανήκει στο κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό