18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όσα πρέπει να γνωρίζετε – «Φουσκωμένα» έως 27% τα φετινά εκκαθαριστικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Έως τις 30 Αυγούστου παρατείνεται η υποβολή τους

Παρατάθηκε μέχρι την Τρίτη, 30 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2022.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι την 20η Ιουλίου είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.

Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

«Φυσκωμένα» σε σχέση με πέρυσι είναι τα εκκαθαριστικά της Εφορίας που βλέπουν το 30% των φορολογούμενων που έχει υποβάλει τη φορολογική του δήλωση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος φόρος για έναν στους τρεις φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι αυξημένος κατά 27% σε σχέση με πέρυσι. Από 966 ευρώ που ήταν ο μέσος φόρος που βεβαιώθηκε με τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2021 φέτος έχει εκτοξευτεί στα 1.226 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 5 εκατομμύρια δηλώσεις από τους φορολογούμενους και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που θα κάνουν χρήση της παράτασης περιμένουν με αγωνία εάν θα ισχύει και για αυτούς η έκπτωση του 3% σε περίπτωση που καταβάλουν το ποσό εφάπαξ.

Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό