12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όσα είπε η Apple για το notch των νέων MacBook

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρα από τα υπόλοιπα προϊόντα που παρουσίασε η Apple, το event της την περασμένης εβδομάδας αφορούσε κυρίως την καινούργια εγκοπή (notch).

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Apple ανακοίνωσε τα νέα, ανανεωμένα MacBook Pros την περασμένη Δευτέρα. Σε γενικές γραμμές οι συσκευές φάνηκαν εξαιρετικές, αν εξαιρέσουμε την εγκοπή που προστέθηκε στην οθόνη.

Καλά καταλάβατε. Μία εγκοπή όπως αυτή που υπάρχει στα iPhone.

Αυτή η προσθήκη προφανώς δημιούργησε έναν θόρυβο. Η κατάληψη αυτού του μικρού χώρου της οθόνης δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τον κόσμο.

Η Apple απάντησε σε όλον αυτόν τον θόρυβο και καθυσήχασε τους πελάτες της πως η εγκοπή αυτή είναι στην πραγματικότητα πολύ χρήσιμη. Η Shruti Haldea, η Pro Mac Product Line Manager της Apple, εμφανίστηκε στο Podcast “the Same Brain” για να μιλήσει για τα νέα προϊόντα και η συζήτηση επικεντρώθηκε φυσικά στην εγκοπή.

Μπορείτε να ακούσετε την συζήτηση εδώ. Σε αυτήν, η Shruti Haldea μίλησε συγκεκριμένα για το notebook 16 ιντσών. Ανεφερέ πως ακόμη και με την εγκοπή, η συσκευή έχει ακόμα μια ενεργή περιοχή 16 ιντσών στην διαγώνιο και η οθόνη παραμένει “ένα παράθυρο 16 ιντσών.”

Αυτό που έκανε η Apple, δήλωσε η Shruti Haldea, είναι να μεγαλώσει την οθόνη και να μετακινήσει το μενού επάνω για να μην πιάνει χώρο. Αυτό, πιστεύει, “είναι ένας πραγματικά έξυπνος τρόπος για να δημιουργηθεί χώρος για το περιεχόμενό σας.”

Από την μία πλευρά, έχει δίκιο. Αυτή η ανακοίνωση αποσαφηνίζει πολλά. Το επιχείρημα της αξιοποίησης όλου του χώρου είναι καλό. Και αν μεταβεί κανείς σε πλήρη οθόνη, η εγκοπή είναι μαυρισμένη και έχει περίπου το ίδιο πλάτος με το πλαίσιο σε προηγούμενα MacBooks.

“Κλασική” συμπεριφορά της Apple να παρουσιάζει όλα αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά χωρίς να αναφέρει ποτέ τα μειωνεκτήματα του νέου σχεδιασμού.

Η εγκοπή είναι άσχημη. Θα ταλαιπωρήσει πολύ άτομα που έχουν πολλές εφαρμογές στην γραμμή μενού. Και παρόλο που δεν είναι μεγάλη η ζήτηση για Face Id στον υπολογιστή, το Face ID θα ξεχώριζε το προϊόν στην αγορά.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν συζητήθηκε στο the Same Brain Podcast όπου η Apple ουσιαστικά επανέλαβε την βασική της ομιλία. Αλλά ποιός χρειάζεται λογοδοσία; Για να συνοψίσουμε για την εγκοπή, η Apple έδωσε απλώς μία έξυπνη λύση σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα. Ο κόσμος είναι μία χαρά και με τα απλά πλαίσια.

 

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό