29.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Όσα είπε για εκλογές, ΤikΤok και το… τατουάζ της Μαρέβας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Μπορεί και να έκλαψα ιδιωτικά για τα Τέμπη – Πες μου τι θα κάνεις για να μην ξαναγίνει αυτό, μου λένε τα παιδιά μου»

Καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ήταν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κάλπες της 21ης Μαΐου, τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την τραγωδία των Τεμπών.

Για τη συνέντευξη στη Νεφέλη Μεγκ και το κοινό των νέων ψηφοφόρων είπε ότι προφανώς η πολιτική είναι και επικοινωνία. Ήθελα να εκτεθώ στις σκληρές ερωτήσεις ενός νέου κοριτσιού. Τις ίδιες ερωτήσεις μου κάνουν ο γιος και η κόρη μου είναι πολλές φορές πολύ ωμές. Είπε ακόμα ότι ακούει πολύ τα παιδιά του. Το κάθε παιδί μου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και τα ακούω και έρχονται με ιδέες και προτάσεις. Η κόρη μου που ασχολείται με θέματα δημόσιας υγείας μου μίλησε για τον κύκλο των γυναικών και της εμμηνόπαυσης και σε έναν χώρο που ανδροκρατείται δεν τα σκεφτόμαστε. Και όπως είπε του ζήτησε να κάνει κάτι γι’ αυτό και θα κάνουμε κάτι. Οι γυναίκες έχουν κάθε μήνα ένα πρόσθετο κόστος λόγω της εμμήνου ρύσης. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό;

«Πες μου τι θα κάνεις για να μην ξαναγίνει αυτό στα Τέμπη, μου λένε τα παιδιά μου – Μπορεί και να έκλαψα ιδιωτικά»

Για το TikTok είπε ότι το βρίσκει διασκεδαστικό και ειλικρινές και τόνισε ότι είναι εντυπωσιακό πόσοι νέοι άνθρωποι μπορούν να γίνουν δέκτες του μηνύματος από εκεί. Αν πρέπει να μας ακούσουν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια αυτά της επικοινωνίας.

Για τα Τέμπη και τι του είπαν τα παιδιά του είπε ότι ήταν μεγάλη τραγωδία και αισθάνομαι βαριά την ευθύνη γι’ αυτό. Την ανέλαβα και έγιναν λάθη αλλά ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Πες μου τι θα κάνεις για να μην ξαναγίνει αυτό, μου λένε τα παιδιά μου.

Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση και ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα και άφησα τα αισθήματά μου όχι να κυριαρχήσουν στην λογική μου. Πρέπει να εκφράσω τα συναισθήματά μου αλλά πρέπει και να διαχειριστώ την κρίση. Πρέπει την συναισθηματική φόρτιση να την διαχειριστώ με γόνιμο και δημιουργικό τρόπο.

«Άκουσα την ταλαιπωρία των οικογενειών των θυμάτων και μου γύρισαν τα άντερα»

«Μόνο συντριβή αισθάνεται κανείς όταν μιλάει με τους γονείς αυτών των θυμάτων όπως και με τους γονείς της τραγωδίας των Τεμπών. Δεν απαλύνεται ο πόνος. Ζητούν δικαιοσύνη και τους ταλαιπωρεί το δικαστικό σύστημα. Τα άκουσα αυτά και μου γύρισαν τα άντερα. Άλλο να στο περιγράφει κάποιος τεχνοκρατικά και άλλο να στα περιγράφουν οι ίδιοι».

Για τη Μαρέβα

«Με τη Μαρέβα είμαστε μαζί 30 χρόνια. Περάσαμε δυσκολίες και ένα διάστημα που δεν είμασταν μαζί. Η σχέση μας έγινε πιο δυνατή. Είναι ένας θερμός και υποστηρικτικός άνθρωπος και ένας άνθρωπος που με κρατάει γειωμένο. Ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Η Μαρέβα σίγουρα θα μου πει την άποψή της με ωμό τρόπο. Θα με πιέσει είναι πεισματάρα δεν έχει πάντα δίκιο αλλά έχει πιο συχνά και έχει ένα άλλο αισθητήριο και μια ευφυία εντυπωσιακή.

Η μάνα μου είχε ισχυρή προσωπικότητα και η Μαρέβα και η μάνα μου έλεγε τη γνώμη της. Και στάθηκε δίπλα στον πατέρα μου. Μου λείπουν οι γονείς μου και όταν είμαι στην Κρήτη πάντα σταματώ στο νεκροταφείο και αφήνω ένα λουλούδι. Οι γονείς έχουν κάνει καλή δουλειά και όταν ρωτάς την γνώμη τους ξέρεις τι θα σου έλεγαν αν θα ήταν παρόντες».

«Έχω παίξει τένις με τη Μαρία Σάκκαρη», σημείωσε ακόμη, για να συμπληρώσει: «Όποιος καταλαβαίνει λίγο από τένις μου… είναι αδύνατο να επιστρέψω το δεύτερο σερβίς της».

Για το αν θα κάνει τατουάζ είπε «η σύζυγός μου τα έχει από παλιά και για το αν θα έκανε εκείνος είπε ότι μπορεί αν υπήρχε λόγος. Είναι αποφάσεις της στιγμής και σηματοδοτούν κάποιο λόγο. Η σύζυγός μου έχει ένα δελφινάκι θα μου άρεσε. Τους λέω βέβαια ότι το τατουάζ είναι για μια ζωή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό