22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όσα έγιναν στο ατμοσφαιρικό show του Dior στη Σεβίλλη- Tι φόρεσαν οι διάσημες καλεσμένες

Ειδήσεις Ελλάδα

Και αν πέρυσι μιλούσαμε για το πολυαναμενόμενο show του Dior στο Καλλιμάρμαρο, φέτος η Maria Grazia Chiuri ταξίδεψε στην καρδιά της Ισπανίας, μελετώντας βαθιά τις παραδοσιακές φορεσιές και τις τεχνοτροπίες των ντόπιων. 

Αυτή τη φορά, ήταν η Σεβίλλη, η πρωτεύουσα της ιστορικής Ανδαλουσίας, και ο τόπος που γέννησε το φλαμένκο, όπου χάρισε έμπνευση , πρόσφερε τους τεχνίτες και τα εργαστήρια του ως συνεργάτες στη δημιουργία της συλλογής και φιλοξένησε το show για τη Cruise 2023.

To show πραγματοποιήθηκε στην εμβληματική Plaza de España της Σεβίλλης και ξεκίνησε με μια χορογραφία φλαμένκο αφιερωμένη σε μια θρυλική γυναικεία φιγούρα του παραδοσιακού ισπανικού χορού: την Carmen Amaya, τη “σπουδαιότερη χορεύτρια φλαμένκο όλων των εποχών”, όπως την αποκαλούν, και μία πρωτοπόρο, η οποία χόρευε φορώντας ανδρικά ρούχα.

Το σημείωμα του Dior που συνοδεύει τη συλλογή, αναφέρει: «Το κεντρικό είδωλο αυτής τη collection είναι η La Capitana, το όνομα που δόθηκε στην Carmen Amaya. Με την ελευθερία να χορεύει χωρίς να ακολουθεί κανέναν κανόνα, αντιπροσώπευε την ουσία του φλαμένκο. Μία καλλιτέχνης με δικές της, μοναδικές και επαναστατικές κινήσεις, υπήρξε η πρώτη χορεύτρια στον τομέα της που χρησιμοποίησε ανδρικά ρούχα για να χορέψει, συνδυάζοντας τη δύναμη και την ευθραυστότητα μέσα από την τέχνη της. Ως η απόλυτη εκφραστής της ψυχής της Ισπανίας, συνεχίζει να ενσαρκώνει μία συνειδητή και πολύπλευρη θηλυκότητα».

Μαύρο και κόκκινο, μια έκπληξη από τουαλέτες από πολύχρωμους αλλά σκοτεινούς ταφτάδες, βολάν και πιέτες που έμοιαζαν να χορεύουν, έντοντα prints, και το σαγηνευτικό μαύρο σε άφθονες εκδοχές, συνέθεταν μια σκοτεινή αλλά γοητευτική συλλογή που απέπνεε δυναμισμό, ερωτισμό και θηλυκότητα.

Δείτε το βίντεο:

Στο εντυπωσιακό show στη Σεβίλλη έδωσαν βεβαίως το παρών και όλες οι μούσες του οίκου με υπέροχα outfits όλα φτιαγμένα custom για αυτές και την μεγάλη βραδιά.

 

Η Chiara Ferragni, η Elle McPherson, η Jeanne Damas και πολλές ακόμη εμφανίστηκαν με drama black looks όλο δαντέλα με στοιχεία από την ισπανική κουλτούρα όπως βεντάλιες λουλούδια στα μαλλιά και υπέροχα κοσμήματα!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό