15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όριο ταχύτητας τα 30 km/h στις μεγάλες πόλεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στο Regional Growth Conference στην Πάτρα σχετικά με το νέο Κ.Ο.Κ. και το δρόμο Πάτρας-Πύργου που θα είναι έτοιμος σε 36 μήνες.

Όριο ταχύτητας 30 km/h προανήγγειλε ουσιαστικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στο Regional Growth Conference στην Πάτρα.

Στη συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Κασσίμη, ο Υπουργός δήλωσε πως υλοποιείται ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια , το οποίο περιλαμβάνει τη σκέψη να μειωθεί το όριο ταχύτητας στα 30 km/h στα μεγάλα αστικά κέντρα, παράλληλα με την αναμόρφωση του ΚΟΚ που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Στο Regional Growth Conference ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο οδικό έργο Πάτρας-Πύργου, το οποίο όπως είπε έχει ταλαιπωρήσει για πάνω από 15 χρόνια την τοπική κοινωνία. Ο υπουργός επεσήμανε πως ήδη είναι στημένα τα εργοτάξια και πως το έργο θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες, ενώ μπορεί να παραδίδεται και τμηματικά στο κοινό.

REGIONAL GROWTH CONFERENCE 2021 / Αλεξάνδρα Κασσίμη – Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
EUROKINISSI

Επίσης, υποστήριξε πως μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι η υπογειοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της σιδηροδρομικής γραμμής που διασχίζει την Πάτρα. Τέλος, εκτίμησε πως σε λίγο καιρό θα δούμε τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όσα γνωρίζουμε για τον νέο Κ.Ο.Κ.

Στον αναθεωρημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στόχος είναι οι ποινές να γίνουν πιο δίκαιες και να αντιστοιχούν στη σοβαρότητα κι επικινδυνότητα της κάθε παράβασης. Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε πως μια πολύ σημαντική αλλαγή είναι ότι οι ποινές θα αφορούν κυρίως στον οδηγό κι όχι το όχημα. Θα προβλέπεται για παράδειγμα χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης και βαθμοί ποινής στο point system αντί για αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.

Αυτό λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα και αφορά στην περίπτωση που κάποιος δανείσει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα του σε άλλο οδηγό, ο οποίος παραβαίνει τον Κ.Ο.Κ με συνέπεια την τιμωρία του οχήματος, συνεπώς του ιδιοκτήτη και όχι του παραβάτη οδηγού.

Οι ποινές θα είναι επίσης αυστηρότερες για παραβάσεις που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα όπως για παράδειγμα η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση, ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό