22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη

Ειδήσεις Ελλάδα

«Καλό είναι όσοι διακινούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας να είναι πιο προσεκτικοί», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για το μπαράζ δημοσιευμάτων σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στην Πάτρα.

«Διορθώνουμε τις αστοχίες, θέλουμε καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών αλλά μεταξύ του να αναγνωρίζουμε ένα υφιστάμενο πρόβλημα και να διακινούμε λίστες χωρίς καμία τεκμηρίωση και να πρέπει να αποδεικνύουμε εμείς ότι αυτά που γράφουν κάποιοι δεν ισχύουν, υπάρχει μία μεγάλη απόσταση και μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει τι είναι ακριβές και τι όχι. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν να εισφέρουν χρήσιμα στοιχεία, ας τα καταθέσουν στη Δικαιοσύνη» ανέφερε.

Τόνισε ακόμη πως πρέπει να υπάρχει διακριση «μεταξύ αυτών που γνωρίζουμε και των διαφόρων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας που διακινούνται με μεγάλη μεθοδικότητα από μερίδα του Τύπου και τα αγκαλιάζει αμέσως μετά η αξιωματική αντιπολίτευση».

«Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε βελτίωση στο υπό διαβούλευση ν/σ»

Όπως είπε, το θέμα της ασφάλειας και του απορρήτου των επικοινωνιών είναι πολύ σημαντικό. «Καταλαβαίνω γιατί έχει υποκινήσει το δημόσιο ενδιαφέρον. Με μεγάλο θάρρος από την πρώτη στιγμή ανέλαβα τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση και έχουμε καταθέσει σε δημόσια διαβούλευση μια σημαντική νομοθετική παρέμβαση που αναγνωρίζει διαχρονικές αστοχίες και επιχειρεί να τις θεραπεύσει» συνέχισε , τονίζοντας πως «στη διαδικασία αυτή είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε βελτίωση ή τροποποίηση του σχεδίου που έχουμε καταθέσει».

«Υποκρισία από τον Αλ. Τσίπρα – Επί ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί»

Για το θέμα των πλειστηριασμών είπε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό». Υπογράμμισε ακόμη πως η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των κόκκινων δανείων προσφέρει πολλές δυνατότητες στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους». Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού διερωτήθηκε: «Πόση υποκρισία χωρά σε μία φωτογραφία;». Ασκώντας δριμεια κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι ήταν «ο πρωθυπουργός που θέσπισε τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων» και πως «επί ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί». «Τότε δεν τον είδα να δείχνει τόσο μεγάλο ενδια για τους ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους» συμπλήρωσε.

«Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες»

Ανέφερε στη συνέχεια πως κάποιοι «προσπαθούν να μας γυρίσουν στις εποχές της οργής των πλατειών των Αγανακτισμένων και του κινήματος ‘Δεν Πληρώνω’» για να προσθέσει πως «η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πληρώνει και προσπαθεί να είναι συνεπής στις ρυθμίσεις της».

Αναγνώρισε πάντως πως «πράγματι αντιμετωπίζουμε  ένα ζήτημα με την αύξηση του κόστους δανεισμού» και για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ «να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ«Εριστική η συμπεριφορά της Τουρκίας – Δεν θα κάνουμε διάλογο με το παράλογο»

Σε ερώτηση για την Τουρκία ο πρωθυπουργός είπε ότι η γειτονική χώρα επιδεικνύει «απρόβλεπτη, εριστική και συχνά επιθετική» συμπεριφορά και πρόσθεσε πως «θέλουμε ειλικρινή διάλογο με την Άγκυρα αλλά για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα που αποτελεί την αιτία των βασικών μας διαφορών που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

«Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Ούτε μπορεί να συζητήσει ποτέ κανείς Έλληνας πρωθυπουργός ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, ούτε θα πάρουμε την άδεια κανενός για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως «η Ελλάδα σήμερα πιο ισχυρή και οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς» γιατί «η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, θωράκισε τις διεθνείς συμμαχίες και αναβάθμισε το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας.

ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ / ΑΠΕ-ΜΠΕ«Γροθιά στο στομάχι» η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Για την Κιβωτό του Κόσμου είπε πως «είναι μία στενάχωρη ιστορία, μια γροθιά στο στομάχι για όλους» και πρόσθεσε πως «δεν είναι δουλειά μας να προκαταλάβουμε την έρευνα που διεξάγεται από τις αρχές».

«Είχαμε όμως αρκετές ενδείξεις για να προχωρήσουμε σε κάτι δραστικό, να αλλάξουμε άμεσα το δ.σ. της Κιβωτού» είπε και τόνισε πως «η νέα διοίκηση αποτελείται από πρόσωπα με υψηλό κύρος και αναγνωρισμένη τεχνογνωσία στα ζητήματα παιδικής προστασίας, ώστε να εξορθολογιστεί μία δομή που όλοι γνωρίζαμε – πλην όμως – υπήρχαν και πολλά που δεν γνωρίζαμε και τώρα αποκαλύπτονται».

Επεσήμανε επιπλέον πως βούληση της κυβέρνησης είναι όποιος παρέχει ένα τόσο κρίσιμο έργο που αφορά τα παιδιά να πληροί υψηλές προδιαγραφές. Θύμισε στη συνέχεια πως η κυβέρνηση κατέθεσε ένα συνολικό σχέδιο για τα ζητήματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, «προτού σκάσουν τα περιστατικά στον Κολωνό και στην Κιβωτό του Κόσμου».

Εξέφρασε δε την ευχή το σχέδιο αυτό «να τύχει οριζόντιας στήριξης στην εφαρμογή του» σημειώνοντας πως «είναι αδιανόητο να βρισκόμαστε σε κομματική αντιπαράθεση απέναντι σε ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι».

«Αυτό έγινε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους: το hashtag ‘ΝΔ παιδεραστές’ έχει ιδιοκτήτη, είναι ό,τι πιο χυδαίο έχω δει στην πολιτική» συνέχισε καλώντας αυτούς που τα διακινούν «να σταματήσουν γιατί δηλητηριάζουν τον δημόσιο διάλογο».

«Η Πάτρα δυτική πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη»

Αναφερόμενος στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030 ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πως «είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά το αναπτυξιακό όραμα για την Πάτρα». Όπως είπε, πρόκειται για ένα συνεκτικό και κοστολογημενο σχέδιο 80 έργων «που συνολικά συγκροτούν το σχέδιό μας για μία Πάτρα που αξίζει να είναι η δυτική πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, μια Πάτρα που θα μπορέσει να ξεδιπλώσει την αναπτυξιακή της στρατηγική εναρμονισμένη με την ιστορία της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της πατρίδας μας».

Το έργο Πάτρα – Πύργος τρέχει με γοργούς ρυθμούς

Απευθυνόμενος σε όσους δεν πιστεύουν ότι όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση μπορούν να γίνουν πράξη τους κάλεσε «να κάνουν μία επίσκεψη στο ανοιχτό εργοτάξιο του Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνουν τις κατακερματισμένες εργολαβίες με την πραγματικότητα σήμερα». Όπως είπε, ένα έργο που πολύ συχνά χρησιμοποιήθηκε για να εξυπηρετηθούν διαπλεκόμενα συμφέροντα σήμερα έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και τρέχει με ρυθμούς γρηγορότερους από αυτούς που είχαν προγραμματιστεί.

«Η κυβέρνηση είναι συνεπής στις εξαγγελίες της»

«Η κυβέρνηση είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όποτε συναντάμε δυσκολίες έχουμε το θάρρος να τις αναγνωρίσουμε και να τις διορθώνουμε. Όμως δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια, για αυτό και το σχέδιο που παρουσιάζουμε σήμερα έιναι κοστολογημένο. Αυτή την εμπιστοσύνη των πολιτών ως προς την αξιοπιστία μας την έχουμε κερδίσει», πρόσθεσε. Εκττίμησε ακόμη πως τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια πολύ δυναμικής ανάπτυξης για την Πάτρα και τη δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους πολίτες της περιοχής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να πει πού θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Επανέλαβε δε πως «το αν ήμασταν συνεπείς θα το κρίνουν οι πολίτες, θα αξιολογήσουν όσα έχουν γίνει και θα συγκρίνουν με την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό