25.5 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Όμιλος Quest: Απέκτησε το 70% της Μπενρουμπή (Izzy)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μπενρουμπή AE ανακοινώνει σήμερα την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με την εταιρία Quest Συμμετοχών A.E., μέλος του Ομίλου Quest, για την εξαγορά του 70% των μετοχών της Εταιρίας, καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης μελλοντικά του υπολειπόμενου ποσοστού.

Η Μπενρουμπή, μια αμιγώς ελληνική εταιρία, με ιστορία 140 ετών, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του σχεδιασμού, προμήθειας και διανομής μικρών οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (SDA), καθώς και προϊόντων προσωπικής περιποίησης (personal care) και μαγειρικών σκευών (cookware). 

H Εταιρία, στηριζόμενη στη γνώση και μακροχρόνια εμπειρία της στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού, δημιούργησε το 2002 τη δική της μάρκα, “IΖΖΥ”. Μία μάρκα που χτίστηκε πάνω σε 3 βασικούς πυλώνες: της ποιότητας, της ασφάλειας και της καινοτομίας.

Η μάρκα “ΙΖΖΥ” έχει αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα στους καταναλωτές και πετύχει πολύ σημαντική διείσδυση στα φυσικά και ηλεκτρονικά δίκτυα διανομής, αποτελώντας σήμερα τη νούμερο 1 επιλογή σε πολλές κατηγορίες προϊόντων μικρών ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει παρουσία και σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού.

Βασικές αρχές της Εταιρίας, από την ίδρυσή της από τον Σαμ Μπενρουμπή και στη συνέχεια υπό την ηγεσία της Αλίκης και της Νόρας Μπενρουμπή, ήταν και παραμένουν ο σεβασμός, η εγγύηση, η συνέπεια και η αξιοπιστία προς τους συνεργάτες και τους πελάτες της.

Ο Όμιλος Quest είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνικούς Ομίλους Εταιριών, δυναμικά αναπτυσσόμενος σε στέρεη οικονομική βάση, με κύριες δραστηριότητες στην πληροφορική και προϊόντα τεχνολογίας, ταχυδρομικές υπηρεσίες, κλιματισμό και πράσινη ενέργεια, με παρουσία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο Όμιλος Quest έχει ήδη παρουσία στον κλάδο ηλεκτρικών συσκευών μέσω της διανομής προϊόντων των εταιριών Singer, Izola, Xiaomi, μεταξύ άλλων. Στόχος της Συναλλαγής είναι η Εταιρία να συνεχίσει να αναπτύσσεται, διατηρώντας την ηγετική θέση των προϊόντων που αναπτύσσει και εμπορεύεται στην Ελληνική αγορά, διευρύνοντας έτσι περαιτέρω τη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που προωθεί ο Όμιλος Quest. 

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η κα. Αλίκη Μπενρουμπή θα διατηρήσει τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Εταιρίας, η κα. Αλεξία Μουστρούφη-Μπενρουμπή θα αναλάβει τον ρόλο της Chief Operating Officer. 

Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους, μεταξύ των οποίων και οι απαραίτητες γνωστοποιήσεις ή και εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές.

Στο πλαίσιο της εν λόγω Συναλλαγής, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Quest Holdings για τη συναλλαγή ήταν η Grant Thornton, ενώ Νομικός Σύμβουλος το γραφείο Lambadarios Law Firm.

Η Deloitte ενήργησε ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Εταιρίας και η Δικηγορική Εταιρία Ποταμίτης/Βεκρής ως Νομικός Σύμβουλος της Εταιρίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό