16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Όλοι τους άξιοι θαυμασμού, χειροκροτημάτων και συγχαρητηρίων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επιστρέφει από το Τόκιο, μετά από πέντε ημέρες παραμονής του στην «οικοδέσποινα» πόλη των εφετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσω των social media, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό από τη διαμονή του στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook:

«Μετά από 5 ημέρες παραμονής στο Τόκιο, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, τη χώρα και τον ελληνικό λαό, επιστρέφω γεμάτος πανέμορφες εικόνες και δυνατά συναισθήματα στην Αθήνα, αλλά ο νους και η καρδιά μου παραμένει εκεί, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Εθνική μας Αποστολή.

Στις αθλήτριες και στους αθλητές μας, που είναι ήδη νικήτριες και νικητές, όλοι τους, ανεξαρτήτως επίδοσης και διάκρισης. Είναι νικητές και νικήτριες και μόνο που κατάφεραν να προκριθούν σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους δυσκολότερους της Ιστορίας, λόγω των παγκοσμίων συνθηκών με την πανδημία.

Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπούν την Ελλάδα, μαζί με τους προπονητές τους, τα ιατρικά τιμ, τους συνοδούς και τα άλλα ελληνικά στελέχη. Είναι όλοι τους άξιοι θαυμασμού, χειροκροτημάτων και συγχαρητηρίων. Και προσμένω, μέχρι την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στις 8 Αυγούστου, να μας χαρίσουν ακόμα περισσότερες συγκλονιστικές και αξέχαστες στιγμές.

Είχα την ευκαιρία, εκτός από το να βρεθώ κοντά στους αθλητές μας σε όσα περισσότερα αγωνίσματα μπορούσα και να βιώσω τις μεγάλες συγκινήσεις που προσφέρει κάθε αγώνας τους σ’ αυτή τη διοργάνωση, να κάνω και αρκετές χρησιμότατες συναντήσεις με ομόλογούς μου, τόσο από την ιαπωνική κυβέρνηση όσο και από άλλες χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δρομολογήσαμε περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων και συνεργασίας στο τρίπτυχο «αθλητισμός, πολιτισμός, αθλητικός τουρισμός».

Και, βέβαια, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρό της, Σπύρο Καπράλο, πετύχαμε να καταστήσουμε τη χώρα μας, για ακόμα μία φορά φέτος, το επίκεντρο του παγκόσμιου Ολυμπιακού και Αθλητικού κινήματος, καθώς τον προσεχή Οκτώβριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, 17 χρόνια έπειτα από εκείνην του 2004, η 25η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης και των 206 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών του κόσμου.Η φιλοσοφία, η πολιτική και η στόχευση της Κυβέρνησης μας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την εξωστρέφεια της χώρας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στον αθλητισμό.

Η Ελλάδα ανακτά συνεχώς, εκ νέου, το έδαφος που της αρμόζει στο διεθνές γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα, απολαμβάνει και πάλι της εμπιστοσύνης από την Ολυμπιακή οικογένεια, αναλαμβάνοντας ολοένα και περισσότερες σπουδαίες διοργανώσεις και διαθέτει ξανά ισχυρή θέση στο διεθνές αθλητικό κίνημα, συμβάλλοντας στην περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη των Αξιών του Ολυμπιακού κινήματος.

Παράλληλα, αξίζουν πολλά μπράβο και στον τόσο φιλόξενο λαό της Ιαπωνίας. Στην Κυβέρνησή τους, στην Οργανωτική Επιτροπή, στους εθελοντές και σε όλους όσοι εργάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με το χαμόγελο στα χείλη κι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν.

Παρότι, λόγω των συνθηκών της πανδημίας και των αυστηρών περιορισμών, αυτοί οι Αγώνες είναι εξαιρετικά δύσκολοι στη διαχείρισή τους και «βουβοί», χωρίς θεατές στα στάδια για να επιβραβεύσουν όλους τους αθλητές, οι Ιάπωνες κατάφεραν να μετατρέψουν την παγκόσμια κρίση σε ευκαιρία: Αναδεικνύουν και τονίζουν, μέσα από αυτές τις πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες, ακόμη περισσότερο τις αρετές του αθλητισμού. Τη συνεχή προσπάθεια, την πειθαρχία, τις Αξίες και τα Ιδεώδη του Ολυμπισμού. Συγχαρητήρια!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό