15.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Όλοι ξέρουμε στη χώρα ποιος προσπάθησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κάνουν αυτό που κάνουν για να κρύψουν την παταγώδη τους αποτυχία στα μεγάλα, στα κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα»

«Η ταχύτητα, με την οποία κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, είναι πρωτόγνωρη. Βρίσκονται σε εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Όταν τα μεγάλα έργα για να προχωρήσουν ήθελαν δύο χρόνια, εμείς ήδη τα έχουμε ξεκινήσει και βρίσκονται πάνω από 500 άνθρωποι σε συγκεκριμένα σημεία στους δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και από τις πλημμύρες και εργάζονται συνεχώς. Δεν λέμε ότι μέσα σε δύο μήνες προλάβαμε να θωρακίσουμε την περιοχή, για να είναι πλήρως διασφαλισμένη απέναντι στις πλημμύρες. Έχουμε καταφέρει, με αυτά που κάναμε, να έχουμε θωρακίσει ως έναν βαθμό την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ σχετικά με τις πλημμύρες στη βόρεια Εύβοια.

Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει, όχι μόνο τα θέματα που προκύπτουν με βάση το δάσος που κάηκε, αλλά και μια σειρά από δομικά ζητήματα που υπήρχαν έτσι κι αλλιώς εκεί και που πάντοτε δημιουργούν θέματα από τις πλημμύρες. «Δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς καλόπιστα, παρακολουθώντας τις συγκεκριμένες δράσεις που εξελίσσονται καθημερινά στις περιοχές που έχουν γίνει φυσικές καταστροφές, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Αυτό αφορά και την αποζημίωση των πολιτών. Στην Εύβοια, στην Κρήτη μετά τον σεισμό, παντού, έγιναν πολύ γρήγορες κινήσεις αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής επισήμανε πως «όλοι ξέρουμε στη χώρα ποιος προσπάθησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ, μέσα από βοσκοτόπια, μέσα από εξωχώριες εταιρείες, μέσα από εκατομμύρια και υπόγειες διαδρομές, για να στήσει -εντός και εκτός εισαγωγικών- κανάλια», για να συνεχίσει: «Όλοι γνωρίζουμε ποιες δημοσκοπήσεις, σε ποια μέσα, αποτύπωναν μια κατάσταση, η οποία καμία σχέση δεν είχε με τα αποτελέσματα των εκλογών. Είναι νωπές οι μνήμες και υπάρχουν και τα γραπτά για να μας θυμίζουν την κατάσταση αυτή. Θυμόμαστε όλοι κάτι απίθανες εταιρείες δημοσκοπήσεων που σχετίζονταν ευθέως με το πολύ στενό περιβάλλον του κ. Τσίπρα -που έκτοτε δεν ξέρω αν εξακολουθούν να λειτουργούν- οι οποίες λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, όχι απλώς χαμήλωναν τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή. Ενταγμένες σε ένα γενικότερο σχέδιο και πλαίσιο να αποδομήσουν την πραγματικότητα και την εικόνα που υπήρχε. Όλοι γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι αν κάτι κοινό υπάρχει σε αυτό που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρότασή του για την Εξεταστική με την πραγματικότητα, είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης εκείνης. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κάνουν αυτό που κάνουν για να κρύψουν την παταγώδη τους αποτυχία στα μεγάλα, στα κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα που εξελίσσονται για την πατρίδα και την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα». Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως, αν κάτι συνδέει τη χώρα μας με αυτά που συμβαίνουν στην Αυστρία, είναι τα γεγονότα της περιόδου 2015-2019.

«Είναι οι προσπάθειες εκβιασμού και χειραγώγησης εκείνης της περιόδου με πρωταγωνιστές κορυφαία στελέχη του κύκλου του κ. Τσίπρα. Έχει αναδειχθεί ο τρόπος, με τον οποίο το σύστημα Τσίπρα χρησιμοποίησε τον κ. Καλογρίτσα, προκειμένου να στήσει το κανάλι, το περιβόητο ΣΥΡΙΖΑ TV. Υπάρχουν οι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα 3 εκατομμύρια, προκειμένου να υπάρξει στήριξη συγκεκριμένης εκδοτικής προσπάθειας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και δεκάδες άλλα περιστατικά που αν τα συνδέσει κανείς με το τι προβάλλονταν και το τι γράφονταν, μπορεί πολύ εύκολα να πιάσει την άκρη του νήματος και να καταλάβει τι γινόταν. Τι μας λέει ο κ. Τσίπρας στην πρόταση που κάνει; Επικαλείται, λέει, ο κ. Μητσοτάκης, μία δήθεν έκτακτη ανάγκη για να δώσει λεφτά στα media να ενημερώσει τον κόσμο. Αλήθεια; Ήταν δήθεν έκτακτη ανάγκη η πανδημία; Δηλαδή, την είχε διαχειριστεί άλλος; Την είχε διαχειριστεί ο κ. Τσίπρας; Την είχε διαχειριστεί κι άλλος πρωθυπουργός πριν;», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, πως έχουν δοθεί εξηγήσεις πέντε φορές στη Βουλή για το πώς δόθηκαν τα χρήματα στα Μ.Μ.Ε. και θα δοθούν και όσες χρειαστεί. «Έχει κατατεθεί ο κατάλογος των Μέσων. Προκύπτει ότι χρηματοδοτήθηκαν για τις καμπάνιες, ανάλογα με την εμβέλεια και την επιρροή τους. Τι ακριβώς μας λένε, δηλαδή; Ότι θα έπρεπε να ακολουθήσουμε μια διαδικασία που συνήθως παίρνει έξι, επτά και δέκα μήνες για να ενημερώσουμε για το τι πρέπει να κάνει ο κόσμος για την πανδημία στο πρώτο στάδιο σε «αχαρτογράφητα νερά» για όλους; Ή θα έπρεπε να μας πάρει έναν-ενάμιση χρόνο να ενημερώσουμε τον κόσμο για τον εμβολιασμό; Ή μήπως δεν θα έπρεπε να κάνουμε καμπάνιες για τον εμβολιασμό και την πανδημία; Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πιστεύει πραγματικά κανένας ότι η εικόνα που αποτυπώνεται σήμερα είναι μια εικόνα που έχει αγοραστεί με κρατικό χρήμα από τα κανάλια και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό