20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όλοι δούλεψαν για την Τσέλσι στην Premier League

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 10ης αγωνιστικής, ως προς τη μάχη της κορυφής στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ νίκησε με 3-0 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» τη Νιούκαστλ, που δεν μπορεί να «αναστηθεί» αγωνιστικά ούτε στο ξεκίνημα της νέας σελίδας της με τους Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της.

Έτσι, οι «μπλε» όχι παρέμαιναν μόνοι στην πρώτη θέση αλλά αποσπάστηκαν και τρεις βαθμούς, αφού η Λίβερπουλ έμεινε στο 2-2 με την Μπράιτον και η Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε ήττα-σοκ εντός έδρας από την Κρίσταλ Πάλας.

Πάντως, η Τσέλσι έφτασε στο τελικό 3-0 πιο δύσκολα από όσο δεικνύει το εύρος του σκορ, έχοντας πρωταγωνιστή τον Ρις Τζέιμς. Ο Άγγλος διεθνής δεξιός μπακ σκόραρε στο 65’ με δυνατό σουτ και στο 77’ με βολέ, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το πέναλτι που κέρδισε ο Κάι Χάβερτζ (από τον γκολκόπερ) Καρλ Ντάρλοου και μετέτρεψε σε γκολ ο Ζορζίνιο.   

Στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ σκόνταψε απέναντι στην Μπράιτον κι ας προηγήθηκε με 2-0 στο 24ο λεπτό! Από το… πουθενά και με τον Άλισον να φέρει μερίδιο ευθύνης, οι «γλάροι» κατάφεραν να μειώσουν με τη σέντρα-σουτ του Εμουέπου λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους και ισοφάρισαν στο 65’ με τον Τροσάρ.  

Η Κρίσταλ Πάλας πέρασε με 2-0 από το «Έτιχαντ», με τον Ζάχα να κάνει… όργια. Ο επιθετικός των «αετών» πέρασε την μπάλα κάτω από τα χέρια του Έντερσον για το 0-1 στο 6’ και αργότερα πήρε την αποβολή του Λαπόρτ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το κακό για τη Σίτι ολοκληρώθηκε στο 88’, με τον Γκάλαχερ στην αντεπίθεση να κάνει το τελικό 0-2.  

Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο, η Μπέρνλι επιβλήθηκε 3-1 της Μπρέντφορντ στο «Τερφ Μουρ» πανηγυρίζοντας το πρώτο φετινό της «τρίποντο» ενώ χάρη σε ένα υπέροχο πλασέ του Τσε Άνταμς η Σαουθάμπτον κέρδισε τη Γουότφορντ στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ».  

Αποτελέσματα και σκόρερ:   

Λέστερ-Άρσεναλ 0-2  (5’ Γκάμπριελ, 18’ Σμιθ Ρόου)   Μπέρνλι-Μπρέντφορντ 3-1 (4’ Γουντ, 32’ Λόουτον, 36’ Κορνέ – 79’ Γκόντος)  Λίβερπουλ-Μπράιτον 2-2 (4’ Χέντερσον, 24’ Μανέ – 41’ Εμουέπου, 65’ Τροσάρ)  Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας   0-2 (6’ Ζάχα, 88’ Γκάλαχερ)  Νιούκαστλ-Τσέλσι 0-3 (65’, 77’ Τζέιμς, 81’πέν. Ζορζίνιο)  Γουότφορντ-Σαουθάμπτον 0-1 (20’ Άνταμς) 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό