18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Όλοι βλέπουν την πραγματικότητα εκτός από τον Πούτιν», λέει ο Βρετανός υπ. Άμυνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «κινδυνεύει να χάσει τα πάντα» εάν η Ρωσία δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία.

Σε μια πολυάσχολη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή διπλωματία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντήθηκαν στη Μολδαβία τις τελευταίες ημέρες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία συμμετείχε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν επίσης στο Όσλο για να συζητήσουν τη βραχυπρόθεσμη βοήθεια στην Ουκρανία στην άμυνά της ενάντια στη ρωσική εισβολή, καθώς και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία.

Υπουργοί Άμυνας από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Σιγκαπούρη την Παρασκευή για την Άμυνα Κορυφής του Διαλόγου Shangri-La. Στο περιθώριο αυτής, ο Γουάλας είπε στο CNBC ότι οι πύραυλοι κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow που παρασχέθηκαν πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν δώσει «ώθηση» στην ουκρανική αντεπίθεση.

Πρόσθεσε ότι ενώ δεν υπάρχει «μαγική σφαίρα», η βρετανική κυβέρνηση βλέπει την Ουκρανία να κερδίζει δυναμική.

«Η Ρωσία, βλέπουμε να βρίσκεται υπό συνεχή πίεση – εξαντλούνται τα αποθέματα. Νομίζω ότι η απερίσκεπτη και παράνομη χρήση στόχευσης κρίσιμων εθνικών υποδομών, πολιτικών περιοχών, είναι στην πραγματικότητα σημάδι απελπισίας, δεν είναι σημάδι δύναμης από το ρωσικό καθεστώς και έτσι είμαι αισιόδοξος για το μέλλον», είπε ο Γουάλας.

Μπέλγκοροντ: Δύο άμαχοι νεκροί από ουκρανικό βομβαρδισμό ή από λάθος των ρωσικών δυνάμεων;

Η ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο υπέστη αεροπορικό βομβαρδισμό αυτή την εβδομάδα, αν και η Ρωσία αρνείται ότι στόχευε συγκεκριμένα αμάχους. Ρωσικά πλήγματα έχουν καταγραφεί εναντίον πολλών νοσοκομείων, σχολείων και θεάτρων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας από την αρχή της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022. Τον περασμένο μήνα, ο ΟΗΕ υπολόγισε ότι περισσότεροι από 24.000 μη μάχιμοι είχαν σκοτωθεί τους τελευταίους 15 μήνες.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα επλήγη από επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο Ρώσους αμάχους, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας δεσμεύτηκε να απαντήσει με «τα πιο σκληρά δυνατά μέτρα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό