35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Όλγα Γεροβασίλη για εθελοντική εισφορά βουλευτών: Αλληλεγγύη όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλγα Γεροβασίλη για εθελοντική εισφορά βουλευτών: «Η αλληλεγγύη α λα καρτ σχετίζεται και με τον πρόσφατο διπλασιασμό αμοιβών Διοικήσεων με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων σε ΔΕΚΟ – των γνωστά golden boys» τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Όλγα Γεροβασίλη για εθελοντική εισφορά βουλευτών: Υπέρ των πολιτικών αλληλεγγύης που έχουν ουσία και δεν αποτελούν επικοινωνιακά τεχνάσματα τάχθηκε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την εθελοντική συνεισφορά των βουλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η αλληλεγγύη μόνο ως πρόθεση περιέχει το κάλεσμα και την προτροπή για εθελοντική συμμετοχή των βουλευτών με το 50% της αμοιβής τους για 2 μήνες» προσθέτοντας πως «η αλληλεγγύη α λα καρτ σχετίζεται και με τον πρόσφατο διπλασιασμό αμοιβών Διοικήσεων με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων σε ΔΕΚΟ – των γνωστά golden boys». Εκτίμηση πως «η αλληλεγγύη μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα μπορεί να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά: Κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή των βουλευτών από τη μία και από την άλλη υποχρεωτική περικοπή των μισθών εργαζομένων κατά 50%.Η αλληλεγγύη μόνο ως πρόσχημα συμβαδίζει με διπλασιασμό των νοσηλίων στις ιδιωτικές ΜΕΘ και επικοινωνιακά κονδύλια προς κατευθύνσεις με έντονο το πελατειακό στοιχείο».

(Από την τελευταία, χρονικά, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ)

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Παράθεσε μάλιστα την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί αλληλεγγύης επισημαίνοντας πως «η αλληλεγγύη ως πολιτική βούληση περιλαμβάνει την οριζόντια υποχρεωτική συμμετοχή των βουλευτών με το 50% της αμοιβής τους για 3 μήνες. Η αλληλεγγύη ως έκφραση της κοινωνικής δικαιοσύνης επιβάλλει την επέκταση του υποχρεωτικού μέτρου σε Γ.Γραμματείς, Κυβερνητικά στελέχη αλλά και Διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Η αλληλεγγύη κατά κυριολεξίαν απαιτεί την ανάκληση των προκλητικών αυξήσεων, που δόθηκαν εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης προς τα golden boys των Διοικήσεων ΔΕΚΟ. Η αλληλεγγύη ως ταυτοτικό ζήτημα οφείλει να συμπεριλαμβάνει όλους κι όλες. Και να απευθύνεται προς όλους τους πληττόμενους».

Για την έκκληση του Κ.Μητσοτάκη

Η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε και την έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους βουλευτές και τους υπουργούς ώστε να συμβάλλουν εθελοντικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας λέγοντας πως «οι συμβολισμοί, όπως μια συμβολική κίνηση είπε ότι είναι αυτή ο κ. Μητσοτάκης , θα πρέπει να έχουν και ένα περιεχόμενο. Για να υπάρχει περιεχόμενο χρειάζεται να γίνει ένα βήμα που να είναι ουσιαστικό, με ουσιαστική συνεισφορά. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ένα πεδίο στο οποίο θα παίξουμε και θα πλειοδοτήσουμε για το ποιος κάνει περισσότερα και ποιος λιγότερα. Ωστόσο έχει μια σημασία να καταδεικνύεται, διότι είδα ένα σχόλιο που δεν με βρίσκει να διαφωνώ: Ότι αυτή η κίνηση, η πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη στους βουλευτές του για εθελοντική συμμετοχή δημόσια, είναι μια κίνηση η οποία «πουλάει». Δεν την αγοράζουν όμως όλοι τόσο απλά διότι ξέρετε η πραγματικότητα είναι εδώ, οι στιγμές οι δύσκολες είναι εδώ και για τον καθένα προσωπικά και για τη χώρα»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό