16.4 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Όλα είναι ανοιχτά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Γκραν Πρι στο Όστιν των ΗΠΑ αναμένεται με μεγάλη αγωνία, καθώς η μάχη για τον τίτλο της Formula 1, παραμένει ανοιχτή και όλα είναι πιθανά.  Η απάντηση την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, στις 22:00.

Η αντίστροφη μέτρηση για το 19ο Γκραν Πρι της φετινής σεζόν της Φόρμουλα 1 ξεκινά από το Όστιν του Τέξας και την πίστα «Circuit of the Americas» (COTA). Το συγκεκριμένο Grand Prix ανοίγει μια τριλογία αγώνων στη Βόρεια και Νότια Αμερική, με επόμενους σταθμούς το Μεξικό στις 27 Οκτωβρίου και τη Βραζιλία στις 3 Νοεμβρίου.

Η δράση στην Αμερική θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα στο Λας Βέγκας στις 23 Νοεμβρίου. Στο Όστιν και το Ιντερλάγος, οι φίλοι του σπορ θα απολαύσουν επιπλέον αγωνιστική δράση λόγω της διεξαγωγής των Sprint races.

Με το πρωτάθλημα να πλησιάζει στο τέλος του, ο Μαξ Φερστάπεν παραμένει το φαβορί, έχοντας προβάδισμα 52 βαθμών από τον Λάντο Νόρις. Ωστόσο, με 180 βαθμούς να απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, η μάχη παραμένει ανοιχτή.

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η McLaren προηγείται με 41 βαθμούς από τη Red Bull, ενώ η Ferrari βρίσκεται 75 βαθμούς πίσω. Το COTA, με μήκος 5.513 μέτρα και 20 στροφές, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη πρώτη του στροφή με την απότομη ανωφέρεια και τις γρήγορες εναλλαγές στροφών.

Στοιχεία από άλλες διάσημες πίστες, όπως η Maggots-Becketts του Σίλβερστον και η στροφή 8 της Κωνσταντινούπολης, ενσωματώνονται στη σχεδίαση της διαδρομής.

Τα ελαστικά που επιλέχθηκαν για το Grand Prix στο Όστιν είναι οι γόμες C2, C3 και C4, λόγω της τραχύτητας του οδοστρώματος και των ενεργειακών φορτίων που ασκούνται στα ελαστικά.

Το Sprint race θα διαρκέσει 19 γύρους ή 60 λεπτά, με τους κανονισμούς του Parc Ferme να είναι διαιρεμένοι σε δύο στάδια: το πρώτο αφορά τις κατατακτήριες και το Sprint, ενώ το δεύτερο καλύπτει τον κανονικό αγώνα. Παράλληλα, οι ομάδες έχουν μόνο μία ώρα ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή για να ρυθμίσουν τα αυτοκίνητα και να αξιολογήσουν τα ελαστικά τους.

Το Grand Prix των ΗΠΑ είναι ένας από τους παλαιότερους αγώνες της Formula 1, με φετινό ορόσημο τον 78ο αγώνα που θα διεξαχθεί στη χώρα. Στο COTA έχουν διεξαχθεί 11 αγώνες από το 2012, με πολυνίκη τον Λιούις Χάμιλτον που έχει κατακτήσει 5 νίκες.

Φέτος, οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν το τρόπαιο «Heroo», σχεδιασμένο από τον Ιταλό καλλιτέχνη Matteo Macchiavelli σε συνεργασία με την Pirelli. Το τρόπαιο συνδυάζει την αγωνιστική κουλτούρα με την τέχνη, με τη μορφή μιας ανθρώπινης σιλουέτας από ανθρακονήματα και βάση από καουτσούκ, συμβολίζοντας τη σύνδεση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τα ελαστικά του.

Αναμένονται συναρπαστικοί αγώνες και πολλές ανατροπές, καθώς η Formula 1 πλησιάζει στο φινάλε μιας ακόμα αγωνιστικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα του GP των ΗΠΑ

FP118/1020:30Sprint Qualifying19/1000:30Sprint Race19/1021:00Qualifying20/1001:00Race20/1022:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό