29.2 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Όλα έτοιμα για τις Ευρωεκλογές – Δείτε πώς είναι μέσα τα εκλογικά τμήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλα είναι, σχεδόν, έτοιμα πλέον για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024 στην Ελλάδα, με τα -κλειστά από την Παρασκευή και έως τη Δευτέρα- σχολεία να έχουν «φορέσει» τα εκλογικά τους.  

Από τα χαράματα της Παρασκευής, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε η διανομή του εκλογικού υλικού στην πρωτεύουσα και στα σχολεία για τα οποία είναι υπεύθυνος ο δήμος Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, 32 φορτηγά του δήμου Αθηναίων εφοδίασαν 117 σχολικά συγκροτήματα με ψηφοδέλτια, εκλογικές λίστες, γραφική ύλη και, φυσικά, κάλπες και εκλογικά παραβάν. Στη διαδικασία συμμετέχουν 1.300 δημοτικοί υπάλληλοι που θα είναι σε «επιφυλακή» μέχρι και τη Δευτέρα.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ήταν από νωρίς στα πόστα τους και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να διαμορφώσουν τις αίθουσες απομακρύνοντας καρέκλες και θρανία. Στο πλευρό τους είχαν και τις καθαρίστριες και καθαριστές των σχολείων, οι οποίοι «γυάλισαν» τις αίθουσες και τους διαδρόμους -και οι οποίοι θα επανέλθουν τη Δευτέρα για να καθαρίσουν εκ νέου τους χώρους.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι του δήμου άρχισαν να συναρμολογούν τον «ιστό» των παραβάν και να ανοίγουν τις κάλπες που βρίσκονταν τοποθετημένες στα ειδικά, μαύρα κουτιά που αναγράφουν «κάλπη».  

Κατά το μεσημέρι, στα σχολεία ξεκίνησαν να καταφθάνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Εκείνοι είναι οι αρμόδιοι για να ανοίξουν τους σάκους με τα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών και να τα τοποθετήσουν, υπομονετικά, στα θρανία, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι από το βράδυ της Παρασκευής τα σχολεία φυλάσσονται από αστυνομική δύναμη. Τα σχολεία θα είναι ανοικτά και το Σάββατο, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και το προσωπικό του δήμου, ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό