28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Όθωνας Ηλιόπουλος: Από το «δεν παραιτούμαι» στο «δώστε την έδρα στον Στέφανο» – Tι δήλωνε ο Κασσελάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο διακεκριμένος καθηγητής του Χάρβαρντ και πρώην, πλέον, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εκλογής του, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, βρέθηκε μέσα σε ένα περίεργο παιχνίδι διαρροών – κυρίως από πρόσωπα πέριξ της Κουμουνδούρου – για το εάν τελικά θα κρατήσει ή όχι την έδρα του. 

Ο στόχος προφανής: Να φτάσει η συζήτηση στον αριθμό 9 του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και στο όνομα του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος εμφανιζόταν στα πρωϊνάδικα να δηλώνει πως δεν θέλει «ούτε μία στο εκατομμύριο να παραιτηθεί κάποιος» για να μπει εκείνος στη βουλή… 

Η πρώτη αναφορά στον «φόρτο εργασίας»

3 Μαϊου και ο Όθωνας Ηλιόπουλος βγαίνει μέσω Skype από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εκπομπή Γεγονότα 2.0 του ATTICA TV. 

«Από την ώρα που εκλέχθηκα είμαι υπό παραίτηση» είχε πει τότε ο κ. Ηλιόπουλος διαβεβαιώνοντας πως ουδέποτε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τού είχε ζητήσει να παραιτηθεί της έδρας του για να ξεκινήσει η περίεργη διαδικασία μέχρι να μπει εκείνος στη Βουλή. 

Για πρώτη φορά όμως μίλησε για τον «φόρτο εργασίας» που αντιμετωπίζει με τις ιατρικές, πανεπιστημιακές και βουλευτικές του υποχρεώσεις, ως εκπρόσωπος των αποδήμων και όπως είχε πει χαρακτηριστικά: «Θα δημιουργηθεί το ερώτημα τι κρατάω και τι αφήνω». Βέβαια ο ίδιος είχε τονίσει πως δεν παραιτείται από βουλευτής….

3 Ιουνίου και ο Όθωνας Ηλιόπουλος εμφανίζεται στην εκπομπή Πίσω από τις Γραμμές στο Action 24. Στην Αθήνα, τα σενάρια για παραίτησή του επέμεναν μέσω στοχευμένων διαρροών. «Δεν είμαι σίγουρος για το τι θα κάνω με την έδρα μου» είχε πει τότε ο κ. Ηλιόπουλος. 

«Ούτε μία στο εκατομμύριο…»

Ο κ. Κασσελάκης ο οποίος, για ευνόητους λόγους,  φρόντισε στη δήλωσή του να μην κάνει καμία αναφορά στην προτροπή του Όθωνα Ηλιόπουλου να πάρει εκείνος την έδρα, πριν ακόμα εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μέσα σε μία συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να βρεθεί στη Βουλή…. 

 «Δεν θέλω, ούτε μία στο εκατομμύριο ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους» είχε πει σε μία από τις δεκάδες συνεντεύξεις του στα πρωϊνάδικα. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό