27.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

«Ωμή ειλικρίνεια» για τις σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται για αναμόρφωση των δημοσίων υπηρεσιών

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ωμή ειλικρίνεια» υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ, σε ό,τι αφορά τις «σκληρές αποφάσεις» που απαιτούνται για την αναμόρφωση των δημοσίων υπηρεσιών, όπως το σύστημα υγείας (NHS).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Στάρμερ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του για την απέλαση αιτούντων άσυλο, που φθάνουν σε μικρά πλοιάρια, στη Ρουάντα, βάζοντας τέλος στο σχέδιο προτού οποιαδήποτε πτήση ξεκινήσει. «Το σχέδιο Ρουάντα ήταν νεκρό προτού ξεκινήσει. Δεν υπήρξε ποτέ αποτρεπτικός παράγοντας (για τον διάπλου των μικρών σκαφών)», σημείωσε.

Μεταβαίνει σε Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία, Ουαλία

Ο κ. Στάρμερ σημείωσε ότι θα μεταβεί άμεσα σε Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Ουαλία προτού επιστρέψει στην Αγγλία, για να ταξιδέψει εν συνεχεία στις ΗΠΑ για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Είπε ότι κατέστησε σαφές στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι απαιτήσεις είναι υψηλές και υπογράμμισε ότι «η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει».

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αλλάξει ανεπανόρθωτα – Τι πιθανότητες έχει ο Στάρμερ να πετύχει;

«Τεράστιος όγκος δουλειάς»

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στους υπουργούς ότι υπάρχει ένας «τεράστιος όγκος δουλειάς που πρέπει να γίνει».

Έκανε λόγο για «τιμή και προνόμιο ζωής», αναφερόμενος στο γεγονός ότι έλαβε από τον βασιλιά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη σαρωτική νίκη των Εργατικών στις εκλογές.

Σε κλίμα ευφορίας και έχοντας στο πλευρό του την αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης Άντζελα Ρέινερ, είπε: «Κοιτάξτε, συνάδελφοι, είναι φανταστικό που σας υποδέχομαι στο υπουργικό συμβούλιο, στην πρώτη συνάντησή μας».

Άντζελα Ρέινερ: Στα 16 της είπαν «είσαι ένα μηδενικό», στα 44 έχει πετύχει τα πάντα – Η συγκλονιστική ιστορία της

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό