31.7 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Ψυχικό: Ψάχνουν τις καυτές δουλειές του τοπογράφου στα «φιλέτα» της Μυκόνου – «Δένουν» τον εκτελεστή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα 24ωρο μετά τη στυγερή δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τον εκτελεστή που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και να φωτίσουν την αθέατη όψη του εγκλήματος. Όλα δείχνουν πως η άκρη του νήματος βρίσκεται στη Μύκονο, εκεί που για δύο και πλέον δεκαετίες ο 54χρονος έκανε τοπογραφικά για μεγάλα έργα στο νησί. Εκεί που ο ίδιος αποφάσισε να επεκτείνει από κάποια στιγμή και μετά τις δραστηριότητές του και να κάνει μέχρι και αγορές ακινήτων.

Τι ήταν αυτό που ενόχλησε τη «μαφία της Μυκόνου;» Τι χρέωναν στον 54χρονο και έδωσαν εντολή για την εκτέλεσή του; Πώς και γιατί ένας έμπειρος τοπογράφος μπήκε στο στόχαστρο των νονών της νύχτας; Για όλα τα ερωτήματα οι Αρχές πιστεύουν ότι υπάρχουν και θα βρεθούν πολύ σύντομα οι απαντήσεις.

Σε καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους αστυνομικοί, τονίζεται πως ο 54χρονος προχωρούσε τα τελευταία χρόνια σε εκατοντάδες αποτυπώσεις ακινήτων και μέσα από αυτές προσδιόριζε αυθαιρεσίες που έβαζαν εμπόδια για ανεγέρσεις οικοδομών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία πενταετία, ο Παναγιώτης Στάθης, είχε αναλάβει εκατοντάδες υποθέσεις σε Μύκονο, Πάρο, Ίο και Αντίπαρο, όμως σε πρώτη φάση η έρευνα επικεντρώνεται σε 10-15 υποθέσεις όπου υπήρξαν δικαστικές διαμάχες, αντιδράσεις και προστριβές μεταξύ των εμπλεκομένων.

Που εστιάζουν τις έρευνες τους οι Αρχές

Την ίδια ώρα οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του εκτελεστή του τοπογράφου συνεχίζονται, με τις Αρχές να εστιάζουν στις κινήσεις του δράστη, ο οποίος μετά την εν ψυχρώ δολοφονία διέφυγε προς την πλευρά του Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή του εκτελεστή σε άλλα συμβόλαια θανάτου κι εάν πρόκειται για μοναχικό δράστη. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για γνώριμο πρόσωπο στις αρχές καθώς είχε δράσει ξανά στο παρελθόν.

Παράλληλα, αναφέρεται πως στο παρελθόν υπήρχαν πληροφορίες για διενέξεις σε Μύκονο και άλλα νησιά, οι οποίες ανέφεραν ότι οι τοπογραφικές μελέτες δεν ήταν ευκρινείς, με αποτέλεσμα να «χάνονται» ακίνητα και να δημιουργούνται προστριβές.

Βάσει των παραπάνω, οι Αρχές εκτιμούν πως κάποιο πρόσωπο δυσαρεστήθηκε και προσέλαβε επαγγελματία δολοφόνο, ο οποίος εκτέλεσε τον 54χρονο τοπογράφο.

Τέλος σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, την Παρασκευή ο δολοφονημένος τοπογράφος θα συμμετείχε στην παρουσίαση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου της Μυκόνου.

Οι κινήσεις του εκτελεστή πριν από το μαφιόζικο χτύπημα

Σύμφωνα με το βίντεο που ήρθε στην επιφάνεια από το Star, ο εκτελεστής οδηγεί σκούτερ, φορά λευκό κράνος και μαύρα γάντια. Ενώ είναι εν κινήσει, σταματά – σα να αφήνει να τον προσπεράσει μια οδηγός με το μηχανάκι – και στη συνέχεια συνεχίζει την πορεία του.

Σε άλλο σημείο είναι σταματημένος και φαίνεται να κοιτά επίμονα απέναντι… Δηλαδή προς την τεχνική εταιρεία του τοπογράφου. Το βίντεο είναι από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη συμβολή με την 25ης Μαρτίου.

Ο δράστης στέκεται σχεδόν στη γωνία ενώ το θύμα της στυγερής δολοφονίας φαίνεται να παρκάρει το όχημά του ακριβώς απέναντι στην οδό Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος δράσης του εκτελεστή που λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Τρίτης (2/7) έκοψε το νήμα της ζωής του 54χρονου στο Ψυχικό.

Φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο διαθέσιμο οπτικό υλικό, καθώς στην περιοχή υπάρχει πλήθος καμερών ασφαλείας, οι καταγραφές των οποίων θα μπουν στο μικροσκόπιο των αξιωματικών στη ΓΑΔΑ.

Μοτοσικλέτα με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

Όπως φαίνεται ο δράστης χρησιμοποίησε μοτοσικλέτα με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα έμπειρος εκτελεστής καθώς έχει χρησιμοποιήσει πιστόλι των 9mm και όχι Kalashnikov. Οι βολές του ήταν αρκετά στοχευμένες, ενώ είχε την ψυχραιμία να αλλάξει και γεμιστήρα στο όπλο προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο 54χρονος δεν είχε καμία πιθανότητα να επιβιώσει.

Επίσης, προκαλεί μεγάλη εντύπωση στις αρχές ότι ο δράστης έδρασε σαν… μοναχικός λύκος και δεν φαίνεται – τουλάχιστον με τα στοιχεία που υπάρχουν για την ώρα – να είχε ομάδα υποστήριξης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό