21.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ψυχικό: Το προφίλ του 44χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία – Στη Μύκονο για τον ηθικό αυτουργό

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Κυριακή (6/7) ο 44χρονος που συνελήφθη χθες ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Ο φερόμενος δράστης, που μέχρι στιγμής αρνείται κάθε ανάμιξη στη δολοφονία, είναι παλιός γνώριμος στις Αρχές. Ήταν ένα από τα τρία πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε με ισόβια.

Τότε, του είχε αποδοθεί και στενή σχέση με ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της αθηναϊκής νύχτας, παράγοντα της Greek Mafia, ο οποίος είχε καταδικαστεί κι αυτός για την απαγωγή, αλλά παραμένει έγκλειστος των φυλακών για πλήθος αδικημάτων.

Ο 44χρονος φαίνεται να ενεπλάκη σε ληστείες καταστημάτων στην επαρχία, αλλά και σε ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς καταστηματαρχών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής του στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, ο άνδρας φέρεται να διέφευγε τα βράδια και να διέπραττε ληστείες, επιστρέφοντας στη συνέχεια στη φυλακή.

Για την απαγωγή Παναγόπουλου είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη, αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια.

Μετά την αποφυλάκισή του, φαινόταν να ζει μια φυσιολογική ζωή έχοντας στήσει μάλιστα και μια μικρή επιχείρηση.

Πώς έφτασαν στη σύλληψή του

Οι Αρχές εξέδωσαν χθες ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 44χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, ώστε σήμερα το πρωί να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια σε ανακριτή, από τον οποίο πιθανώς θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητάς του φέρεται να ήταν το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, έξω από το γραφείο του τελευταίο στο Νέο Ψυχικό, το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, κλειδί στη σύλληψη ήταν η λεπτομερής ανάλυση που έκαναν οι αρχές από πλήθος καμερών ασφαλείας που τον είχαν «πιάσει» σε όλη τη διαδρομή βήμα – βήμα. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, μετά τη δολοφονία, ο 44χρονος έβαλε το σκούτερ σε πάρκινγκ συγγενικού του προσώπου στου Ζωγράφου και έφυγε με άλλο δίκυκλο.

Οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους ένα ακόμη στοιχείο για τον δράστη -και αυτό είναι ο σωματότυπός του, ο οποίος αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο από το σημείο της δολοφονίας, όπου φαίνεται ο δράστης να κατεβαίνει από τη μηχανή του, προκειμένου να σηκώσει διαφημιστική ταμπέλα που έριξε κατά λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, η κίνηση αυτή έδωσε σημαντικά στοιχεία για τον δράστη, καθώς «πρόδωσε» τον σωματότυπό του.

Σημειώνεται ότι στη ΓΑΔΑ προσήχθη, αρχικά, μαζί του και η σύντροφός του, στο σπίτι της οποίας διέμενε. Η γυναίκα φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ότι γνώριζε μόνο για το «βαρύ» παρελθόν του 44χρονου, χωρίς να ξέρει τίποτα για σημερινή τυχόν εγκληματική δραστηριότητά του.

Στην κατοχή του δράστη, οι Αρχές βρήκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα κινητά και δύο κάρτες sim. Τόσο τα γάντια όσο και η μηχανή, έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανίχνευση πυρίτιδας.

Στη Μύκονο για τον ηθικό αυτουργό

Ο 44χρονος που συνελήφθη, σύμφωνα με τις Αρχές, θεωρείται ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Πλέον, το βάρος των ερευνών έχει πέσει στην «αποκάλυψη» του ηθικού αυτουργού, του ατόμου δηλαδή που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα ίχνη του ηθικού αυτουργού αναζητούνται στη Μύκονο, με τους αστυνομικούς να έχουν ήδη αρκετά στοιχεία στην κατοχή τους.

Μάλιστα, ο 44χρονος συλληφθείς φαίνεται ότι ταξίδεψε στη Μύκονο την περίοδο του Πάσχα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό