21.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ψυχικό: Καταιγισμός από νέα στοιχεία για τον 44χρονο – Βρέθηκε πυρίτιδα και κρύπτη στο σπίτι του

Ειδήσεις Ελλάδα

Πυρίτιδα εντοπίστηκε σε αντικείμενο του 44χρονου «ωραίου Τζορτζ», που κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Την ίδια ώρα που ο φερόμενος εκτελεστής πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου, οι Αρχές βρίσκουν συνεχώς νέα σημαντικά στοιχεία προκειμένου να δώσουν «απαντήσεις» στα ανοιχτά σημεία της υπόθεσης και να «δέσουν» ακόμα περισσότερο την εμπλοκή του 44χρονου.

Αρκετές από αυτές τις «απαντήσεις» που έψαχναν, έδωσε το σπίτι στο οποίο έμενε με τη σύντροφό του στο Ψυχικό. Εκεί, εντόπισαν μια κρύπτη μέσα σε ψευδοροφή, στην οποία ο 44χρονος έκρυβε δύο κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή GPS και κάρτες SIM.

Μαζί με τα ρούχα, τα παπούτσια και άλλα αντικείμενα που συγκέντρωσαν, τα έστειλαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Παράλληλα, μέσα από τις τηλεφωνικές συσκευές, θα βρεθούν επαφές, μηνύματα και γεωγραφικά στίγματα.

Σε ένα από τα αντικείμενά του βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας.

Οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι ο 44χρονος διέθετε και άλλο χώρο, στον οποίο μπορεί να κρύβει οπλισμό ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Αρνείται όλες τις κατηγορίες

Την ίδια στιγμή, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία-οπλοχρησία ασκήθηκε στον 44χρονο, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (6/7) για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Ο φερόμενος δράστης της μαφιόζικης εκτέλεσης, έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου για τη δολοφονία στο Ψυχικό pic.twitter.com/RHpQxFaLAo

— flash.gr (@Flashgr_) July 7, 2024

Η μεταγωγή του έγινε υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, με την αστυνομική πομπή να αποτελούν πέντε οχήματα. Αρχικά ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών και ακολούθως στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του 44χρονου, Νικόλαο Αλευρά, ο κατηγορούμενος αρνείται την εμπλοκή του στην δολοφονία του τοπογράφου. Έως την Πέμπτη θα ετοιμαστεί απολογητικό υπόμνημα, με το οποίο θα αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Τόνισε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής η υπεράσπιση δεν έχει πρόσβαση στο υλικό που φέρεται να ενοχοποιεί τον πελάτη του.

Σε εισαγγελέα και ανακριτή ο 44χρονος. Πώς τον «έδεσαν» οι Αρχές και ποια κίνηση τον «πρόδωσε». pic.twitter.com/h27gvILNVL

— flash.gr (@Flashgr_) July 7, 2024

Ο 44χρονος, που είχε ήδη προσαχθεί από το βράδυ της Παρασκευής και παρέμενε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, συνελήφθη χθες κατόπιν σχετικού εντάλματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία-οπλοχρησία, καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν, από τις καταθέσεις και την έρευνα που πραγματοποίησαν στο χώρο που διέμενε, να «δέσουν» την υπόθεση και να του περάσουν χειροπέδες.

Στα δικαστήρια ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του τοπογράφου της Μυκόνου pic.twitter.com/HQqEaQ1r4v

— flash.gr (@Flashgr_) July 7, 2024 Οι κινήσεις που «πρόδωσαν» τον 44χρονο

Το «κλειδί» για τους αστυνομικούς ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν και από την ανάλυσή του, διαπίστωσαν πως ο εκτελεστής, μετά τη δολοφονία, έφτασε με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, στάθμευσε σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάστηκε στη δική του μοτοσικλέτα.

Αυτό φαίνεται να έγινε με σκοπό να παραπλανήσει την Αστυνομία, όμως τελικά είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους ένα ακόμη στοιχείο για τον δράστη -και αυτό ήταν ο σωματότυπός του- ο οποίος αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο από το σημείο της δολοφονίας, όπου φαίνεται ο δράστης να κατεβαίνει από τη μηχανή του, προκειμένου να σηκώσει διαφημιστική ταμπέλα που έριξε κατά λάθος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κίνηση αυτή έδωσε σημαντικά στοιχεία για τον δράστη, καθώς «πρόδωσε» τον σωματότυπό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί εντόπισαν και το σκούτερ της δολοφονίας, αλλά και τη μηχανή του φερόμενου δράστη. Επιπλέον, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφου του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο εκτελεστής, θεωρώντας ότι βρίσκεται αρκετά μακριά από το σημείο που έγινε η δολοφονία, μπήκε σε μια πιλοτή πολυκατοικίας για να πάρει τη μηχανή του, έχοντας ήδη αφήσει το σκούτερ που χρησιμοποίησε. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, ακολούθησαν τα ίχνη του μέσα από πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας και τον εντόπισαν σε βιντεοληπτικό υλικό να μπαίνει στη συγκεκριμένη πιλοτή.

Στη Μύκονο για τον ηθικό αυτουργό

Ο 44χρονος που συνελήφθη, σύμφωνα με τις Αρχές, θεωρείται ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Πλέον, το βάρος των ερευνών έχει πέσει στην «αποκάλυψη» του ηθικού αυτουργού, του ατόμου δηλαδή που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα ίχνη του ηθικού αυτουργού αναζητούνται στη Μύκονο, με τους αστυνομικούς να έχουν ήδη αρκετά στοιχεία στην κατοχή τους.

Μάλιστα, ο 44χρονος συλληφθείς φαίνεται ότι ταξίδεψε στη Μύκονο την περίοδο του Πάσχα.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό