27.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Ψυχικό: ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ για τη διαρροή του βίντεο της δολοφονίας του τοπογράφου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημοσίευση του σοκαριστικού βίντεο ντοκουμέντου της στιγμής της εν ψυχρώ δολοφονίας του 56χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, πρόκειται να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ώστε να διαπιστωθούν και καταλογιστούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες αστυνομικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με βίντεο το οποίο αναπαράγεται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και απεικονίζεται ανθρωποκτονία που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 2 Ιουλίου 2024 στο Ψυχικό, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα προκειμένου διαπιστωθούν και καταλογιστούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες αστυνομικών.

Προς τον σκοπό αυτό θα αναλυθούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ώστε να εντοπιστεί η πηγή προέλευσης του βίντεο και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και της δικαιοσύνης. Οι Έλληνες αστυνομικοί υπηρετούν με αφοσίωση και επαγγελματισμό, και κάθε απόκλιση από τα υψηλά πρότυπα που θέτουν θα αντιμετωπίζεται με την απαραίτητη αυστηρότητα.

Καρέ καρέ η στιγμή της εκτέλεσης

Στο βίντεο που ήρθε στο προσκήνιο τη Δευτέρα 5/8, διακρίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που ο εκτελεστής πλησιάζει το σταθμευμένο αυτοκίνητο, βγάζει το όπλο με ψυχραιμία και εκτελεί το θύμα σε ένα μαφιόζικο χτύπημα που σόκαρε το πανελλήνιο.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία, ο οποίος έχει συλληφθεί και έχει προφυλακιστεί, άδειασε το ένα όπλο επάνω στον 54χρονο τοπογράφο οποίος μόλις είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια, δείχνει κάπως αδέξια να αναζητά ένα άλλο όπλο, το οπλίζει, και για δεύτερη φορά πυροβολεί και δίνει τη χαριστική βολή στο θύμα του. Υπενθυμίζεται ότι στον τόπο της εκτέλεσης, βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από τους αστυνομικούς.

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της εκτέλεσης του τοπογράφου στο Ψυχικό pic.twitter.com/8PtBl5ouan

— flash.gr (@Flashgr_) August 5, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό