21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ψεύτες χωρίς χαλινάρι όσοι μιλούν για κατάργηση του 8ώρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεχνούν ότι είμαστε κράτος- μέλος της ΕΕ, όσοι μιλούν για κατάργηση του 8ώρου, τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χαρακτηρίζοντάς τους παράλληλα «ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι».

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο θα βρεθε σε δημόσια διαβούλευση, ανέφερε ότι «ακόμα και να ήθελε μια κυβέρνηση να καταργήσει το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, δεν μπορεί να το κάνει γιατί υπάρχει ο ευρωπαικός κοινωνικός χάρτης».

«Επομένως, όσοι μιλούν για κατάργηση του 8ώρου, ή είναι παντελώς άσχετοι ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι. Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδικό άρθρο το οποίο θα κατοχυρώνει ακόμη μια φορά το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Σημείωσε επίσης ότι «Όλη η συζήτηση γίνεται για το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που είναι νόμος ο οποίος ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και τον οποίο “πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον άγγιξε”». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό