29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Ψήφος με γνώμονα τη βελτίωση του τρόπου ζωής

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Φιλοθέης Μακρυδάκη, Α’ τάξης φοροτεχνικού, φορολογικού συμβούλου επιχειρήσεων και ιδιωτών, υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη ΝΙΚΗ

ΣΕ ΑΥΤΕΣ τις εκλογές πρέπει να ψηφίσουμε με γνώμονα τις λύσεις που μπορούν να δοθούν για τη βελτίωση του τρόπου ζωής του Έλληνα πολίτη.

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ έχει σαφείς θέσεις για την οικονομία. H οικονομία δεν είναι υποσχέσεις ή ευχολόγια. Είναι ανθρώπινες επιλογές.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ δεν αξιώνει Νόμπελ οικονομικής καινοτομίας. Ζούμε ως απλοί πολίτες της πατρίδας μας και πιστεύουμε ότι αυτά που πρεσβεύουμε θα έπρεπε απλώς να ανήκουν στη σφαίρα των αυτονόητων για κάθε πολίτη. Η εθνική οικονομία δεν πορεύεται με όραμα και μακροχρόνιο σχεδιασμό, αλλά με σπασμωδικές αντιδράσεις.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ σε μία Ελλάδα όπου:

Η λειτουργία του κράτους και της οικονομίας είναι απελευθερωμένη από κομματικούς μηχανισμούς.Το κράτος δεν κλέβει τον πολίτη και μπορεί έτσι να αξιώνει εντιμότητα και από τον πολίτη.Η εργασία αντιμετωπίζεται με σεβασμό.Το καταναλωτικό κοινό κάνει ωριμότερες, ορθολογικές και σοβαρές καταναλωτικές επιλογές.

ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ σύστημα για να είναι στέρεο με ουσιαστικά αποτελέσματα θα πρέπει:

Η φορολογία να είναι απλουστευμένη, εστιασμένη στη δημιουργία ελληνικών θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.Να γίνει μελέτη υποκατάστασης των περισσότερων φορολογικών κανόνων με απλούστευση.

ΕΙΝΑΙ σωστή η προαναγγελία σταθερής φορολογίας για μακρό χρονικό διάστημα, χωρίς τη δυνατότητα ριζικής αλλαγής της, παρά μόνο διορθωτικών βελτιώσεων.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, είναι δίκαιη η ολική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις μικρομεσαίες περιουσίες, κάτι για το οποίο προσωπικά έχω προσπαθήσει πάρα πολύ. Η ελευθερία της ιδιοκτησίας πρέπει να παραμείνει αυτονόητη.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ επίσης σήμανση προϊόντων που ενσωματώνουν άνω του 50% ελληνική προστιθέμενη αξία και ενθάρρυνση της κατανάλωσης σε αυτά τα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς η αγορά τους θα στηρίζει το αφορολόγητο εισόδημα. Πρέπει να μπει φρένο στην οικονομική αφαίμαξη της βόρειας παραμεθορίου.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ εξισορροπητική πολιτική ΦΠΑ μεταξύ Ελλάδας και όμορων κρατών. Είναι αναγκαία η μείωση της υπερφορολόγησης στη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση και η κατάργηση της προκαταβολικής φορολόγησης.

Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ επιχείρηση είναι σπουδαίο κύτταρο της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής. Σήμερα ο επιχειρηματίας με έσοδο 1 εκατ. ευρώ και 100 χιλ. ευρώ κέρδος προ φόρων, καταλήγει με μόλις 10 χιλ. ευρώ καθώς τα υπόλοιπα είναι φόροι. Το όραμά μας για τον ιδιωτικό τομέα είναι «σκεπτόμενοι έντιμοι επιχειρηματίες».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ επίσης χαμηλή φορολογία για φορολογική έδρα ξένων εταιρειών στην Ελλάδα, εάν και μόνο επενδύουν στην Ελλάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό