18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψήφισμα διευκόλυνση πρόσβασης εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ατόμων αναπηρία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ψήφισμα για διευκόλυνση πρόσβασης εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ατόμων αναπηρία από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Βασικός στόχος και αρχή της παιδείας είναι η παροχή ίσων ευκαιριών σε φοιτήτριες και φοιτητές ανεξάρτητα από το μαθησιακό ή οικονομικό επίπεδό τους. Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι αναζητούν διαρκώς τη γνώση και όπου διαρκώς προκύπτουν αδυναμίες και ανάγκες για επανεκπαίδευση και επανακατάρτιση, για να μπορέσουν νέες και νέοι να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μορφωτικό επίπεδο και ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον, η είσοδος όλων στα πανεπιστημιακά έδρανα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και έχοντας ως στόχο λοιπόν, τη διευκόλυνση της ισότιμης ένταξης στη φοιτητική κοινότητα, προτείνουμε:

Την αναδιαμόρφωση των πανεπιστημιακών εδράνων ούτως ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν και να παρακολουθήσουν ανεμπόδιστα φοιτήτριες και φοιτητές με αναπηρικά αμαξίδια.
Την τοποθέτηση ειδικών παράλληλης στήριξης – βοηθών κίνησης – συνοδών, την ώρα της διδασκαλίας ή της εξέτασης.  
Την κατασκευή, όπου δεν έχει ήδη προβλεφθεί, ραμπών και την συντήρηση των ανελκυστήρων στα κτήρια των ΑΕΙ με σκοπό την εύκολη πρόσβασή τους εντός των χώρων των πανεπιστημίων.
Την κατασκευή ενός τουλάχιστον εύκολα προσβάσιμου χώρου υγιεινής, για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. 
Τον σχεδιασμό διδακτικών, οπτικοακουστικών υλικών, συγγραμμάτων σε γραφή Braille ή σε απτή μορφή. 

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό