22.9 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ψήνεται συνεργασία μεταξύ Toyota και Hyundai;

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια πιθανή συνεργασία μεταξύ της Toyota και της Hyundai βρίσκεται στον ορίζοντα, με προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Toyota Akio Toyoda και του προέδρου της Hyundai Euisun Chung στα τέλη Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Korea Economic Daily, η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για μια συνεργασία μεταξύ των δύο κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου να αναμένεται να αποτελέσει βασικό σημείο εστίασης.

Τόσο η Toyota όσο και η Hyundai έχουν επενδύσει σε οχήματα που κινούνται με υδρογόνο, αλλά η υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας ήταν αργή λόγω των προκλήσεων με τις υποδομές.

Η Toyota έχει ήδη συνεργαστεί με την BMW στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου, προμηθεύοντας συστήματα υδρογόνου για τα SUV iX5 της BMW και συνεργαζόμενη σε δίκτυα ανεφοδιασμού.

Η Hyundai, εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται να λανσάρει τη δεύτερη γενιά του υδρογονοκίνητου crossover Nexo το 2025 και έχει επιβεβαιώσει την παραγωγή του σπορ αυτοκινήτου N Vision 74.

Δεδομένης της θέσης της Toyota ως κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο και της τρίτης θέσης της Hyundai στην παγκόσμια κατάταξη, μια συνεργασία μεταξύ των δύο θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το μέλλον των οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο.

Αν και δεν είναι σαφές αν θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους και σε άλλους τομείς, η συνάντηση υποδηλώνει βαθύτερες αλλαγές στη βιομηχανία και την ανάγκη για συνεργασία μπροστά στις εξελισσόμενες προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό