34.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

«Ψήνεται» η Ιταλία: Τους 50 βαθμούς άγγιξε ο υδράργυρος στο Κολοσσαίο – Ο καύσωνας «Μίνωας» σαρώνει τη χώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ιταλία μαστίζεται από τον καύσωνα «Μίνωα». Στη Ρώμη είναι γνωστή η ανυπόφορη αίσθηση που προκαλεί το εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης και υγρασίας. Ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται ότι ξεπέρασε κάθε όριο.

Ακτιβιστές της Greenpeace κινηματογράφησαν τα εμβληματικά αξιοθέατα Στην «αιώνια πόλη» με υπέρυθρες θερμικές κάμερες την Πέμπτη (20/6) για να τεκμηριώσουν την ανησυχητική άνοδο των θερμοκρασιών, τονίζοντας τον επείγοντα αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης.

Τα πλάνα υπέρυθρης θερμικής κάμερας από το Κολοσσαίο και το Βατικανό και τον σιδηροδρομικό σταθμό Termini αποκάλυψαν ότι οι επιφανειακές θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Δείκτη Κλιματικής Αλλαγής, οι θερμοκρασίες της Πέμπτης στη Ρώμη και σε άλλες ιταλικές πόλεις έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, ξεπερνώντας αυτό που θα αναμενόταν χωρίς την επίδραση της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη, ανέφερε η δήλωση.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι οι συνθήκες καταιγίδας αναμένεται να υποχωρήσουν στο τέλος της εβδομάδας, όταν η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση με την άφιξη των καταιγίδων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό