20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χωρίς τον φράχτη στον Έβρο θα μπαίνει ο καθένας όπως θέλει – Ο Τσίπρας δε θα συνέχιζε την επέκταση

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ως τον Σεπτέμβριο το έργο της τηλεδιοίκησης θα έχει επιτέλους ολοκληρωθεί»

Για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε και μίλησε για τον φράχτη στον Έβρο, καθώς και για την τραγωδία των Τεμπών.

«Μπορούμε απλά να κοιτάμε το πρόβλημα ή να κάνουμε κάτι να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, επιλέγω το δεύτερο. Αν όχι φράχτης, τι;» είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια αναφορικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, είμαι όμως απολύτως σίγουρος κι αν δεν γκρεμίσει το κομμάτι του φράχτη που έχει κατασκευαστεί δεν θα επεκτείνει το φράχτη».

«Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί μια σειρά από δράσεις για το προσφυγικό, δεν χρηματοδοτεί την κατασκευή αυτού καθ’ αυτού του φράχτη. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να κάνουν και αυτό το βήμα. Αλλιώς, θα κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους. Αν δεν έχουμε φράχτη, τότε τι; Θα μπαίνει ο καθένας όπως θέλει και θα κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντικείμενο γεωπολιτικών πιέσεων με κάποιους που εργαλειοποιούν μετανάστες; Αυτό που έγινε στον Έβρο έγινε 18 μήνες μετά και στη Λιθουανία από τον δικτάτορα της Λευκορωσίας Λουκασένκο», είπε ο πρωθυπουργός.

O κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «ο φράχτης δεν είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε. Έχουμε προσλάβει και ντόπιους συνοριοφύλακες από τον Έβρο, έχουμε ενισχύσει τα μέσα επιτήρησης και το Λιμενικό μας. Μου κάνει εντύπωση γιατί κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, να είναι πεδίο αντιπαράθεσης και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επίσημα να μην χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους. Δεν έχουμε πείσει ακόμα την Κομισιόν να κάνει αυτό το βήμα και το θεωρώ αδιανόητο Έλληνας ευρωβουλευτής να ζητά να πληρωθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο».

Ο πρωθυπουργός, μίλησε και για την τραγωδία των Τεμπών, όπου σημείωσε ότι στο παρελθόν, τα έργα του σιδηροδρόμου ήταν αντικείμενα κατακερματισμένων εργολαβιών που οδήγησαν σε υπερβάσεις κόστους και δεν ολοκληρώνονταν ποτέ στον χρόνο τους. «Αυτό το έχουμε αλλάξει και είναι δική μου δέσμευση ότι ως τον Σεπτέμβριο το έργο της τηλεδιοίκησης θα έχει επιτέλους ολοκληρωθεί», κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό