22.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Χωρίς την Κέιτ το νέο βασιλικό πορτρέτο – Γιατί απουσιάζει η πριγκίπισσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το βασιλικό πορτρέτο που δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα της αγγλικής βασιλικής Οικογένειας στο Instagram στο οποίο όμως δεν εμφανίζεται η πριγκίπισσα Κέιτ.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια παραβρέθηκε στους εορτασμούς για την 900η επέτειο της πόλης του Εδιμβούργου στη Σκωτία. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο βασιλιάς Κάρολος, η βασίλισσα Καμίλα και ο Πρίγκιπας Εδουάρδος ταξίδεψαν στη Σκωτία για να γιορτάσουν την Εβδομάδα του Holyrood, η οποία περιλάμβανε ένα νέο φόρο τιμής από τον μονάρχη στη σύζυγό του και τον αδελφό του. Ένα ταξίδι στο οποίο τραβήχτηκε η εν λόγω φωτογραφία η οποία όμως σημαδεύτηκε από την απουσία της μελλοντικής βασίλισσας.

The King and Queen with The Prince of Wales (known as The Duke of Rothesay when in Scotland) and The Duke of Edinburgh following the Thistle Service at St Giles’ Cathedral in Edinburgh today. pic.twitter.com/F45pt263Fg

— The Royal Family (@RoyalFamily) July 3, 2024

Στο παλάτι Holyrood, την κύρια κατοικία των Βασιλέων της Σκωτίας από τον 16ο αιώνα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ δεξιώθηκε προσωπικότητες της Σκωτίας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Τελετή των Κλειδιών, που συμβολίζει το καλωσόρισμα του βασιλιά στην πόλη του Εδιμβούργου. Στη συνέχεια, η βασιλική οικογένεια παρακολούθησε μια μικρή στρατιωτική παρέλαση ενώ η βασίλισσα παρέθεσε δεξίωση για ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων, συγγραφείς και λογοτεχνικούς οργανισμούς.

Ο Κάρολος απένειμε στην Καμίλα και τον Εδουάρδο το παράσημο του Τάγματος της Ακάνθου, το υψηλότερο και αρχαιότερο βασιλικό παράσημο της Σκωτίας. Επιπλέον, την περασμένη Τετάρτη ο Ουίλιαμ έφτασε στο Εδιμβούργο για να συμμετάσχει στην τελετή στον καθεδρικό ναό St. Giles, στον οποίο παρευρέθηκε και η Σόφια του Εδιμβούργου. Μια εκδήλωση στην οποία τόσο η σύζυγος του Βασιλιά όσο και ο αδερφός του φόρεσαν τους πανέμορφους πράσινους βελούδινους χιτώνες, τα διακριτικά τους και καπέλα με λευκά φτερά.

Η απουσία της Κέιτ, που διατηρεί τον τίτλο της Δούκισσας του Ρόθεσαϊ στη Σκωτία, ήταν αισθητή καθώς η ίδια έχει επιλέξει να μην ταξιδεύει πολύ λόγω της συνεχιζόμενης θεραπείας που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Αυτό προκάλεσε κάπως τη δυσαρέσκεια του κοινού καθώς περίμεναν να δουν τη λαοφιλή Κέιτ στο πλευρό του συζύγου της.

Σημειώνεται ότι η Κέιτ αναμένεται να εμφανιστεί την επόμενη Κυριακή στο τουρνουά τένις του Wimbledon επειδή είναι η προστάτιδα του All England Lawn Tennis and Croquet Club από το 2016 και συνήθως δίνει τα τρόπαια στους νικητές, η πριγκίπισσα της Ουαλίας συνεχίζει να αναρρώνει και δεν πηγαίνει σε όλες τις βασιλικές εκδηλώσεις.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό