27.9 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

«Χωρίς τα Δυτικά Βαλκάνια η ΕΕ θα είναι ευάλωτη»

Ειδήσεις Ελλάδα

epa11035931 Slovenian President Nata a Pirc Musar attends a joint press conference after her meeting with Latvian President Edgars Rinkevics in Riga, Latvia, 18 December 2023. Slovenian President Nata a Pirc Musar pays two days an official visit to Latvia.

Η πρόεδρος της Σλοβενίας εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μιλά για τις προσπάθειες ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας αλλά και τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα

Την ανησυχία της ότι η Ευρώπη δεν στέλνει σαφή μηνύματα ότι θα είναι η δύναμη που θα αντιμετωπίσει τη ρωσική επιθετικότητα εκφράζει στη συνέντευξή της στο «Βήμα» η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μούσαρ. Η κυρία Μούσαρ, η οποία ως πρόεδρος είναι επίσης ανώτατη διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας της, δηλώνει ότι υποστηρίζει κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας. Οσον αφορά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Σλοβενίας, η 55χρονη πολιτικός εκτιμά ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στο εμπόριο, στην ψηφιοποίηση, στις τεχνολογικές καινοτομίες. Η κυρία Μούσαρ, η οποία θα συμμετάσχει στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (10-13 Απριλίου), αναφέρεται επίσης στην καλή σχέση και συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ίδιας και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επισημαίνοντας ότι λειτουργεί ως καταλύτης για την ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών των δύο χωρών.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Είσοδος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό