29.9 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Χωρίς πολλές διαφοροποιήσεις Σλοβακία και Ρουμανία – Kαι η ισοπαλία τους αρκεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σλοβακία αντιμετωπίζει τη Ρουμανία στην τρίτη και τελευταιά αγωνιστική του πιο αμφίρροπου ίσως ομίλου του Euro 2024 (19:00 ΕΡΤ3) με αμφότερες να αρκούνται στον ένα βαθμό για να βρεθούν στην φάση των 16. Οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές γνωστοποίησαν τις επιλογές τους στο αρχικό σχήμα για το παιχνίδι που θα συμπληρώσει σιγά σιγά το παζλ του επόμενου γύρου. 

Ο Φραντέσκο Καλτσόνα από την πλευρά των Σλοβάκων έδειξε πίστη στους παίκτες του αλλάζοντας μόλις έναν εξ αυτών στο κέντρο της επίθεσης σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Ουκρανία. Συνεπώς για τη Σλοβακία θα ξεκινήσουν οι: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα, Σράντς, Χαράσλιν, Στρέλετς.

Από την άλλη ο Έντι Ιορντανέσκου προχώρησε σε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο, με αυτές να είναι στα «φτερά» της επίθεσης. Οι έντεκα Ρουμάνοι που θα αγωνιστούν ως βασικοί θα είναι οι: Νίτα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρκα, Μπάνκου, Μ. Μάριν, Κομάν, Στάντσιου, Ρ. Μάριν, Χάτζι, Ντράγκους. 

Θυμίζουμε πως και οι δύο ομάδες είχαν ηττηθεί στην προηγούμενη αγωνιστική κόντρα σε Ουκρανία και Βέλγιο αντίστοιχα, ωστόσο οι εντυπωσιακές νίκες που πέτυχαν στην αρχή του τουρνουά τις έχουν φέρει σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση για την πρόκριση.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ουκρανία αντιμετωπίζει το Βέλγιο σε μια άκρως συναρπαστική αναμέτρηση (19:00 ΕΡΤ1).  

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του 5ου ομίλου του EURO 2024 – Τα κριτήρια ισοβαθμίας

(Θέση – Ομάδα – Αγώνες – Βαθμοί – Γκολ Υπέρ – Γκολ Κατά)1. Ρουμανία 2 3 (3-2)2. Βέλγιο 2 3 (2-1)3. Σλοβακία 2 3 (2-2)4. Ουκρανία 2 3 (2-4)

1. Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στον όμιλο3. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο4. Πέναλτι υπό την προϋπόθεση ότι ισοβαθμούν δύο ομάδες μεταξύ τους και παίζουν αντίπαλοι στην τελευταία αγωνιστική!5. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 πόντοι για κόκκινη κάρτα, 4 πόντοι για απευθείας κόκκινη κάρτα ενώ ο παίκτης έχει και κίτρινη)6. Υψηλότερη θέση στα προκριματικά (στην περίπτωση της διοργανώτριας Γερμανίας διεξάγεται κλήρωση

1η αγωνιστικήΡουμανία – Ουκρανία 3-0 (29′ Στάντσιου, 53′ Μαρίν, 57′ Ντραγκούς)Βέλγιο – Σλοβακία 0-1 (7′ Σραντζ)2η αγωνιστικήΣλοβακία – Ουκρανία 1-2 (17′ Σραντζ – 54′ Σαπαρένκο, 80′ Γιάρεμτσουκ)Βέλγιο – Ρουμανία 2-0 (2′ Τίλεμανς, 80′ Ντε Μπρόινε)3η αγωνιστική(26/06, 19:00, ΕΡΤ3) Σλοβακία – Ρουμανία(26/06, 19:00, ΕΡΤ1) Ουκρανία – Βέλγιο

Αντώνης Χαλάς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό