15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χωρίς νέα μέτρα τα Χριστούγεννα- Αυξημένο testing και εμβολιασμοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Χωρίς νέα μέτρα είτε αυτά αφορούν σε περιορισμούς είτε σε υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα προχωρήσει η κυβέρνηση προς τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα δε μελετούμε νέα μέτρα. Η σωστή εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων από όλους, το συχνό testing και η συνέχιση της προσπάθειας αύξησης των εμβολιασμών είναι τα εφόδια που έχουμε στα χέρια μας για να περάσει ομαλά η επόμενη περίοδος και να περάσουμε τα Χριστούγεννα όπως πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς δε αν κατά τη σημερινή συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα ανακοινωθούν επιπλέον περιορισμοί για τη λειτουργία των ναών κατά τη διάρκεια των εορτών, επισήμανε ότι στην ατζέντα υπάρχει το ζήτημα της πανδημίας, ωστόσο δεν προβλέπονται νέα μέτρα δεδομένου ότι για την εκκλησία υπάρχει πλαίσιο που αφορά στο καθεστώς που πρέπει να γίνονται οι λειτουργίες και το πλαίσιο προσέλευσης των πιστών. 

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες από τον εμβολιασμό τους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση θεωρούνται ανεμβολίαστοι, χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και υπόκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους. 

Όπως σημείωσε, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ατόμου που νόσησε με κορωνοϊό μετά τη χορήγηση τγης τρίτης δόσης, ενώ η χορήγηση της μείωσε την πιθανότητα θανάτου κατά 90%. 

Πάντως, τόνισε ότι μετά τις ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, παρατηρείται αυξημένη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, περίπου 100.000 άτομα είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν προγραμματίσε ραντεβού πρώτης δόσης.

Σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι από την Παρασκευή που άνοιξε η πλατφόρμα, έχουν κλειστεί πάνω από 28.000 ραντεβού. 

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι «η χθεσινή διαδικασία αφορούσε στο ΚΙΝΑΛ, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και από την εκλογή του προσδοκούμε δημιουργική αντιπολίτευση». 

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό