27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στις Αγριλές Χανίων – Συνεχίζεται η μάχη με τις διάσπαρτες εστίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει τα τελευταία λεπτά η φωτιά που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας στο χωριό Αγριλές στα Χανιά και η οποία έκαιγε για αρκετή ώρα ανεξέλεγκτη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο και να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες που έχουν απομείνει.

Οι δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, καθώς αν και δεν πνέουν πλέον άνεμοι υπάρχει ο φόβος κατά τη διάρκεια της νύχτας να ενταθούν ξανά.

Σημειώνεται ότι προς ενίσχυση των τοπικών πυροσβεστών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αθήνας έστειλε αεροπορικώς 33 πυροσβέστες για να συνδράμουν στο μέτωπο. Όπως αναφέρεται από την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε κοντά σε κατοικημένη περιοχή χωρίς όμως να απειληθούν κατοικίες.

Ήχησε ξανά το 112

Τις απογευματινές ώρες, οι κάτοικοι των χωριών Μάζα και Παπαδιανά στα Χανιά έλαβαν μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή προς τα Τεμένια. 

Υπενθυμίζεται πως τα χωριά Αγριλές και Λιβάδα στην ευρύτερη περιοχή Ροδοβανίου πριν τη Σούγια, είχαν ήδη εκκενωθεί από τις πρώτες ώρες που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι η φωτιά έκαιγε σε δασική περιοχή. Παράλληλα, σύμφωνα με το cretalive.gr, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονταν διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μόλις έπεσε το φως του ήλιου προσγειώθηκαν τα εναέρια μέσα ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν με 130 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ, πάνω από 35 οχήματα υδροφόρες, μηχανήματα έργου πολιτών και αυτοδιοίκησης και εθελοντές. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με ισχυρές ριπές ανέμου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό