18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χωρίς εκπλήξεις η πρεμιέρα στη Volley League Γυναικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Με νίκη και χωρίς απώλεια σετ ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε των Αμαζόνων Νέας Ερυθραίας στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη με 3-0 σετ.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό της Βραζιλιάνας Κάρλα Μορέιρα των Αμαζόνων, καθώς στο 17-5 του δευτέρου σετ συγκρούστηκε με την συμπαίκτριά της Ελένη Βυθούλκα και γύρισε το πόδι της.

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στη Volley League είχε χρώμα… ασπρόμαυρο, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί του ΑΟΘ με 3-0 στο κλειστό της Μίκρας.

Ο «Δικέφαλος», που αγωνίστηκε με δυο ξένες (οι αδελφές Λι δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη) ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς και κυρίως είχε λύσεις στα κρίσιμα σημεία των σετ, κι ας έκαναν σχεδόν διπλάσια λάθη οι αθλήτριές του.

Εύκολο πέρασμα και για τον Παναθηναϊκό από το κλειστό των Ιλισίων, όπου επικράτησε με 3-0 του Ηλυσιακού. Οι «πράσινες» στα δύο πρώτα σετ ήταν πολύ καλύτερες κυριαρχώντας στο φιλέ κι αφήνοντας τον Ηλυσιακό σε χαμηλά ποσοστά στην επίθεση.

Χωρίς απώλειες ξεκίνησε τη φετινή σεζόν ο Άρης, ο οποίος με κορυφαία την Έρικα Μερκάδο πρόσθεσε τους πρώτους τρεις βαθμούς για την περίοδο σεζόν 2021-2022.

Οι «κιτρινόμαυρες» βρέθηκαν σε καλή μέρα από τη γραμμή του σερβίς πετυχαίνοντας 7 άσσους και δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον Πανναξιακό πάνω στο φιλέ, σταματώντας 10 φορές την αντίπαλη επίθεση.

ΑΕΚ και Θέτις Βούλας επίσης δεν αντιμετώπισαν προβλήματα για να φτάσουν σε καθαρές νίκες με 3-0 σετ, με την Ένωση να περνά άνετα από τον Εύοσμο απέναντι στον Αίαντα και την ομάδα των νοτίων προαστίων να υποτάσσει το Μαρκόπουλο.

Τη πρώτη νίκη στην ιστορία του στη Volley League Γυναικών πανηγύρισε ο Α.Ο. Λαμίας 2013, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ του Πορφύρα στο «Χαλκιοπούλειο».

Η Βραζιλιάνα Περέιρα με 20 πόντους, με 16/29 τελειωμένες επιθέσεις και 4 άσσους ήταν η κορυφαία για τις νικήτριες, με την αρχηγό Αποστολία Νούσια να ακολουθεί σε απόδοση με 17 πόντους με 3 άσσους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό