22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς άγχος η ΑΕΚ, 4-0 την Ίντερ Εσκάλδες και «βλέπει» Νόα στην επόμενη φάση του Conference []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ χωρίς να αγχωθεί, επικράτησε με 4-0 την Ίντερ Εσκάλδες στην Ανδόρα για τον 2ο προκριματικό του Conference League. Τα γκολ για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα τα πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία (29′, 74′, 86′), ο οποίος έκανε το πρώτο του χατ-τρικ με την φανέλα της Ένωσης και ο Νόρντιν Άμραμπατ (83′). Στην έπομενη φάση θα αγωνιστεί με την Νόα. Το πρώτο ματς θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Αρμενία (6/8). 

«Απειλούσε» η Ίντερ Εσκάλδες, αλλά η ΑΕΚ βρήκε τον «δρόμο» στα δίχτυα

Οι γηπεδούχοι, ήταν αυτοί που «απέιλησαν» πρώτοι με τον Ντε Λα Τόρε στο 19΄. Ωστόσο, ο Θωμάς Στρακόσα φώναξε «παρών» και αποσόβησε το 1-0 για την Ίντερ Εσκάλδες. 

Η ΑΕΚ, είχε τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση και στο 29ο λεπτό κατάφερε με τον Λιβάι Γκαρσία να μπει «μπροστά» σκορ. Ο σέντερ φορ της Ένωσης με ένα εξαιρετικό σουτ από την γραμμή της περιοχής, έκανε το 1-0 και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Η Ίντερ Εσκάλδες, όμως, κατάφερε να δημιουργήσει και άλλη μία ευκαιρία. Ο Ντε Λα Τόρε και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Στρακόσα, αλλά ο Αλβανός κίπερ είχε και πάλι την «απάντηση» λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημίχρονου (43′). 

Έκανε το παιχνίδι της και ο Λιβάι Γκαρσία έγινε ο σκόρερ που της… έλειπε

Η Ένωση στο δεύτερο μέρος, χωρίς να πατήσει το «γκάζει», έκανε το 2-0 με τον Γκαρσία. Ο Αλεξάντερ Κάλενς με «έξυπνη» μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, βρήκε τον επιθετικό της ΑΕΚ και εκείνος σε τετ-α-τετ «εκτέλεσε» τον Αντρί και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. 

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και άλλο γκολ λίγα λεπτά και μετά και συγκεκριμένα στο 83′. Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς βρήκε με πάσα-διαβήτη τον Άμραμπατ και ο Μαροκινός από πλάγια θέση έδωσε διαστάσης θριάμβου στο ματς (3-0). 

Το τελικό 4-0 το σημείωσε ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με εξαιρετική ντρίμπλα βρέθηκε σε τετ-α-τετ και έκανε το πρώτο του χατ-τρικ με την φανέλα της ΑΕΚ. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:Ίντερ Εσκάλδες (Φελίπε Ορτίζ): Αντρί, Τόρες (81′ Ραφίνια), Πουέντες, Φέχερ, Γκαγιέγκο (74′ Σάντσεθ), Αλόνσο, Μαρτίνεζ (60′ Λόπεζ), Μπουχάρμα (60′ Σάσα), Ντε Λα Τόρε, Λόπεζ, Μπεριάνγκα. ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Χατζισαφί (81′ Ρότα), Κάλενς, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (56′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (72′ Κοϊτά), Φερνάντες (81′ Άμραμπατ), Λιούμπισιτς, Λιβάι Γκαρσία. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό