25.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Χωρίζουν» τα royal αδέλφια: Η βασιλική παράδοση που αλλάζει δραματικά τη ζωή του Τζόρτζ και της Σάρλοτ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βασιλικό πρωτόκολλο περιέχει μια σειρά από κανόνες που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιβάλλεται να τηρήσουν. Από το πώς θα πρέπει να κατεβαίνουν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας τα σκαλιά μέχρι το πώς θα πρέπει να υποκλίνονται όλα τα μέλη. Κανόνες που είναι ριζωμένοι στην παράδοση και την εθιμοτυπία. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που προκύπτουν από ανάγκη για την ασφάλεια….

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει δραματικά σε λιγότερο από 12 μήνες λόγω ενός πολύ παλιού βασιλικού κανόνα που είχε σχεδιαστεί για να κρατά ασφαλή τον διάδοχο του θρόνου.

Επί της ουσίας αυτός ο -εν μέρει λογικός- βασιλικός κανόνας προβλέπει ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν θα μπορεί πλέον να ταξιδεύει με τον πατέρα ή την αδερφή του. Ένας κανόνας που αποκαλύφθηκε από τον πρώην πιλότο του βασιλιά Καρόλου, Γκράχαμ Λόρι, λίγο πριν από τα 11α γενέθλια του μεγαλύτερου γιου της Κέιτ και του Ουίλιαμ. Ένας κανόνας που είχε επιβληθεί και στον πρίγκιπα Ουίλιαμ όταν έκλεισε τα 12.

Ο ίδιος είχε διηγηθεί τότε: «Πετούσαμε και οι τέσσερις: ο πρίγκιπας, η πριγκίπισσα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι, μέχρι που ο μεγαλύτερος γιός του Καρόλου έγινε 12 ετών. Μετά από αυτό, έπρεπε να έχει ένα ξεχωριστό αεροσκάφος. Μπορούσαμε να πετάξουμε και οι τέσσερις μαζί όταν υπήρχε η γραπτή άδεια της Αυτού Μεγαλειότητας».

Τι προβλέπει ο αυστηρός ταξιδιωτικός περιορισμός

Σύμφωνα με την Dailyexpress ο κανόνας έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τη μοναρχία σε περιπτώσεις ατυχημάτων και να διατηρεί ασφαλή τη γραμμή διαδοχής. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο αν συμβεί κάτι στον βασιλιά Κάρολο. Ο Τζορτζ είναι τρίτος στη σειρά και η Σάρλοτ είναι τέταρτη, οπότε ένα ατύχημα σε αεροσκάφος ή αλλο μέσο μεταφοράς, θα μπορούσε να απειλήσει την άμεση γραμμή διαδοχής σε περίπτωση που ταξιδεύουν όλοι μαζί – γι’ αυτό ο κανόνας τους απαγορεύει να βρεθούν στο ίδιο μέσο μεταφοράς.

Έτσι σε περίπτωση που η οικογένεια θελήσει να ταξιδέψει μαζί θα πρέπει να ζητήσει άδεια από τον βασιλιά Κάρολο, που είναι ο σημερινός μονάρχης. Επομένως εάν εφαρμοστεί ο βασιλικός κανόνας, αυτό σημαίνει ότι σε ηλικία μόλις 12 ετών, ο Τζορτζ θα πρέπει να ταξιδεύει χωριστά από την οικογένειά του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αν και τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι σπάνια αυτές τις μέρες, τρία μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν χάσει τη ζωή τους σε αεροπορικά δυστυχήματα στο παρελθόν. Η αδερφή του πρίγκιπα Φιλίππου, η πριγκίπισσα Σεσίλ, πέθανε σε δυστύχημα το 1937, ο θείος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετυ, πρίγκιπας Τζορτζ, Δούκας του Κεντ, πέθανε το 1942 και ο ξάδερφός της, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ του Γκλόστερ, πέθανε ενώ συμμετείχε σε αεροπορική επίδειξη το 1972.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό