19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χωρίζουν οι δρόμοι της Ferrari και του Mattia Binotto

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2019 ο Mattia Binotto αντικατέστησε  τον Maurizio Arrivabene στην ηγεσία της Scuderia Ferrari και παρότι το έργο του δεν ήταν καθόλου εύκολο, έχοντας να αντιμετωπίσει την παντοκρατορία της Mercedes-AMG, την πάντοτε επικίνδυνη Red Bull Racing και τις μεγαλύτερες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς των τελευταίων ετών, επανέφερε την ιταλική ομάδα στο κυνήγι των νικών. Το μονοθέσιο της Ferrari ήταν ανταγωνιστικό μετά από πολλά χρόνια αλλά η καθίζηση της ομάδας κατά το δεύτερο μισό της σεζόν, η απώλεια και των δύο τίτλων και κάποια σχεδόν παιδαριώδη λάθη στην στρατηγική έγιναν υπό την επίβλεψη του 53-χρονου Ιταλού ο οποίος αποφάσισε να βγάλει την Ferrari από την δύσκολη θέση της διαφαινόμενης απόλυσης του και παραιτήθηκε.

Έτσι, κάπως άδοξα, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για τον Mattia Binotto που ξεκίνησε την καριέρα του στην Ferrari ως μηχανικός το 1995. Ήταν ενεργό μέλος της ομάδας κατά τα επιτυχημένα χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και το 2013 έγινε επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης κινητήρων της Scuderia πριν προαχθεί στην θέση του Chief Technical Officer στα μέσα του 2016. Τα δύο χρόνια που ο Binotto βρισκόταν στην θέση του CTO η Ferrari έφτασε και πάλι στο σημείο να διεκδικεί νίκες και η συνέπεια του, η μεθοδικότητα του και οι επιτυχίες του έπεισαν τους υψηλά ιστάμενους να του δώσουν την ευκαιρία να οδηγήσει την Ferrari στη νέα εποχή της F1.

“Με την λύπη που περιλαμβάνει αυτό, αποφάσισα να λήξω την συνεργασία μου με την Ferrari.

Φεύγω από μία εταιρία που αγαπώ, της οποίας ήμουν μέρος για 28 χρόνια, με την γαλήνη που έρχεται από την πεποίθηση ότι κατέβαλα όλη την προσπάθεια για να επιτύχω τους στόχους. Φεύγω από μία ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μία ισχυρή ομάδα, έτοιμη είμαι σίγουρος, να πετύχει τους υψηλότερους στόχους και της εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Πιστεύω ότι αυτό το βήμα που κάνω, τη στιγμή που το κάνω είναι το σωστό όσο σκληρή κι αν είναι η απόφαση για εμένα.”

Δήλωσε ο Mattia Binotto χωρίς να κάνει γνωστό τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ferrari πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του Binotto το συντομότερο δυνατό αφού ο χρόνος είναι αμείλικτος και υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να λυθούν πριν ξεκινήσουν οι επίσημες δοκιμές για τη νέα σεζόν σε περίπου 100 ημέρες!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό