18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χρυσός: Υποχωρεί η τιμή του εν μέσω φόβων ύφεσης και όξυνσης των σινοαμερικανικών σχέσεων – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ελαφρώς καθοδικά κινείται ο χρυσός, καθώς το ενισχύεται το δολάριο στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί κατά 0,27% στα 1.767,03 δολάρια η ουγγιά, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 5 Ιουλίου στα 1.780,39 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Τράπεζα της Αγγλίας: Προ των πυλών η μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων εδώ και 27 χρόνια

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  υποχώρησαν κατά 0,24%, διαπραγματευόμενα στα 1.783,1 δολάρια.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις μακροοικονομικές εξελίξεις  από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων θα καθοριστούν από τα εισερχόμενα δεδομένα.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες για την καταπολέμηση του ραγδαία αυξανόμενου πληθωρισμού συνήθως επιβαρύνουν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

«Ο χρυσός θα μπορούσε να κινηθεί λίγο υψηλότερα προς τα μέσα των 1.800 δολαρίων, επειδή το δολάριο θα συνεχίσει να εξασθενεί κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, καθώς πολλά από τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ αρχίζουν να επιδεινώνονται», εξηγεί ο αναλυτής της ED&F Man Capital Markets, Έντουαρντ Μάγιερ.

Οι traders παρακολουθούν επίσης την πιθανή κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, με την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι να ξεκινά επίσκεψη στην Ταϊβάν εν μέσω αντιρρήσεων από την Κίνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό