26.5 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Χρυσοχοΐδης: Άλλοι 100 αστυνομικοί στην Τροχαία Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ενίσχυση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης με επιπλέον 100 αστυνομικούς ώστε να ριχτούν στη μάχη για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης που έχει επιβαρυνθεί, λόγω κυρίως του flyover, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, Στέλιο Αγγελούδη, στο δημαρχείο.

«Οι παρεμβάσεις της τροχαίας θα γίνονται έτσι ώστε  η κυκλοφορία να διεξάγεται πιο ομαλά και με τρόπο που θα διευκολύνει κατά το δυνατόν τους πολίτες», είπε.

Επιπλέον, σημείωσε πως από τη στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι δυνάμεις της Θεσσαλονίκης έχουν ενισχυθεί με 530 άτομα, που συγκροτούν τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας ώστε, όπως είπε, «όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, η αυτοδιοίκηση, οι κάτοικοι των πόλεων, των γειτονιών, θα νοιώσουν ότι γίνεται μια προσπάθεια για να διασφαλίσουμε αυτό το μεγάλο αγαθό της ασφάλειας. Αυτή είναι η αποστολή μου, αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και θα την υλοποιήσουμε μέχρι κεραίας. Η παρουσία μου σήμερα είναι ένα στοίχημα ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης και το πολεοδομικό συγκρότημα το ευρύτερο, με όλους τους γειτονικούς δήμους, θα είναι μια ασφαλής πόλη. Να έχουμε ασφαλείς γειτονιές».

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη μεταστέγαση του Α.Τ. Λευκού Πύργου σε νέο κτήριο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά και να εξυπηρετούνται πιο άμεσα και αποτελεσματικά οι πολίτες.

Επίσης, προανήγγειλε τα εγκαίνια του τρίτου γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Είναι νίκη για μας το γεγονός ότι κάθε μέρα αυξάνονται οι καταγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν στόματα πίσω από τις κλειστές πόρτες, όπου υπήρχε κακοποίηση, συλλαμβάνονται πάρα πολλοί δράστες, κάτι που αποτελεί μια πολύ σημαντική πρόοδο για την κοινωνία μας».

Σε ό,τι αφορά στην παραβατικότητα ανηλίκων ο υπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο ήπιας αστυνόμευσης σε πλατείες και γειτονιές όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι. Υπενθύμισε και τη λειτουργία της 24ωρης γραμμής 10201, στην οποία μπορούν να απευθύνονται γονείς, παιδιά, πολίτες, σε περίπτωση που αντιλαμβάνονται να συμβαίνει κάτι στο οποίο εμπλέκονται ανήλικοι.

Αναφερόμενος σε θέματα αθλητισμού, επισήμανε πως «από την ημέρα που άνοιξαν τα γήπεδα τον Φεβρουάριο, μέχρι σήμερα, όλο και περισσότερο εμπεδώνεται η ασφάλεια στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και έξω από αυτούς. Εγκληματικές ομάδες εξαρθρώνονται, κανόνες τηρούνται και θα τηρούνται. Κάθε ημέρα είναι μεγάλη χαρά για μένα και για όλους μας να βλέπω χιλιάδες παιδιά να είναι παρόντα μαζί με τους γονείς τους στα γήπεδα, είτε του ποδοσφαίρου, είτε του μπάσκετ. Οι κανόνες θα τηρούνται απαρέγκλιτα. Έχουμε μπροστά μας κρίσιμα γεγονότα αθλητικά, θα τα καταφέρουμε, θα πετύχουμε και θα είναι μια νίκη της χώρας».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους, ο κ. Χρυσοχοΐδης το χαρακτήρισε ως «ντροπή» και δήλωσε: «Θεωρώ ότι η χώρα όταν αναλαμβάνει τόσο μεγάλα αθλητικά γεγονότα κι έχουμε κλειστό γήπεδο σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα, αυτό δεν αρμόζει στη χώρα μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό