15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Χρυσάφι» ανακάλυψε η Ford. Δείτε από που….

Ειδήσεις Ελλάδα

“Χρυσάφι”…ανακάλυψε η Ford από τα απόβλητα των τρισδιάστατων εκτυπωτών, που μέχρι πρόσφατα κατευθύνονταν σε χώρο υγειονομικής ταφής. Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία πέρυσι ανακάλυψε ότι το απορριπτόμενο υποπροϊόν πλαστικών τρισδιάστατων τυπωμένων μερών μπορεί να ανακυκλωθεί και να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή “κλιπ” που χρησιμοποιούνται στο κύκλωμα του καυσίμου (fuel line clips). Το εν λόγω κλιπ η Ford το τοποθετεί στα σκληροτράχηλα φορτηγά (Pick-UP) της F-250.
Η Ford λέει ότι τα ανακυκλωμένα κλιπ έχουν καλύτερη αντοχή σε χημικά και υγρασία από την έκδοση που αγοράζουν από προμηθευτές. Aυτά ζυγίζουν επίσης 7% λιγότερο και είναι 10% φθηνότερα.
“Αυτά τα πράγματα μοιάζουν με χρυσό. Οι άνθρωποι το βλέπουν και λένε ότι είναι σκουπίδια, αλλά είναι καλύτερο από αυτό που αγοράζουμε”, δήλωσε η Debbie Mielewski, τεχνικός συνεργάτης της Ford για την αειφορία.
Η Ford χρησιμοποιεί το 100% των απορριμμάτων που παράγονται από τους εκτυπωτές 3D στο προηγμένο κέντρο παραγωγής της στο Redford, Mich., Αλλά η ποσότητα των τρισδιάστατων τυπωμένων μερών που κατασκευάζει δεν είναι στην ποσότητα που θα ήθελε. Για το λόγο αυτό η αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία στοματικής φροντίδας SmileDirectClub για να παρέχει επιπλέον προμήθεια. Η Ford ωστόσο συνεργάζεται και με την εταιρεία εκτύπωσης 3D HP.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό