35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Χριστούγεννα: Στις επάλξεις εργαζόμενοι ανήμερα των Χριστουγέννων

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα Χριστούγεννα έφτασαν, μια κατεξοχήν οικογενειακή γιορτή. Πολλοί είναι όμως εκείνοι που λόγω δουλειάς αναγκάζονται να μείνουν μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων δεν είναι για όλους ημέρες γιορτής και ξεγνοιασιάς καθώς υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι εργάζονται και στερούνται όπως κάθε χρόνο, τις οικογενειακές στιγμές.

Αυτοί που δουλεύουν και είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των γιορτών. Όπως ο Προμηθέας Κάμπαξης που μαγειρεύει για πελάτες κι όχι για την οικογένειά του, όπως θα ήθελε.

«Δε θα μπορέσω να κάνω γιορτές με την οικογένειά μου δυστυχώς αλλά από την άλλη είναι τα καθήκοντα που πρέπει να είμαστε παρών για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, να φάει, να περάσει καλά. Είναι η φύση της δουλειάς τέτοια που δεν μπορούμε να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας», είπε ο Προμηθέας στην τηλεόραση του Mega.

Κάποιοι ψάχνουν να βρουν το πνεύμα των ημερών στον χώρο της δουλείας, όπως η Παρασκευή Λαγού που ντύθηκε στα χρώματα του Άγιου Βασίλη και βρίσκεται στο περιπτέρου που εργάζεται. «Πρέπει να εξυπηρετώ τον κόσμο για αυτόν τον λόγο και δουλεύω. Και τα Χριστούγεννα και παραμονές και την Πρωτοχρονιά, όλες τις ημέρες».

«Εργαζόμαστε αυτές τις μέρες όσοι εργαζόμαστε σε αυτόν τον τομέα (σ.σ. εστίαση), είναι οι μέρες μας να δουλέψουμε, να έχουμε περισσότερη δουλειά, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τρύπες όλου του χρόνου. Δεν έχουμε την ευχέρεια να περάσουμε με την οικογένειά μας τις γιορτές, να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι. Είναι λίγο δύσκολο», είπε άλλος εργαζόμενος στο Mega.

Σχετικές ειδήσεις

Χριστούγεννα: Πήραν «φωτιά» οι πίστες – Γεμάτα τα μουσικά κέντρα

Βηθλεέμ: Χριστούγεννα στον τόπο που γεννήθηκε το Θείο Βρέφος

Λατρεμένα έθιμα της Μάνας Κρήτης για τα Χριστούγεννα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό