33.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Χρηματιστήριο: Χωρίς αλλαγές για την Ελλάδα ο MSCI

Ειδήσεις Ελλάδα

Χωρίς αλλαγές για το Χρηματιστήριο Αθηνών ολοκληρώθηκε η ετήσια ταξινόμηση των διεθνών αγορών από τον οίκο MSCI, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, μην θέτοντας την ελληνική κεφαλαιαγορά σε λίστα παρακολούθησης (watch list) για πιθανή αναβάθμιση στις αναπτυγμένες αγορές.

Έτσι, η Λεωφόρος Αθηνών παρέμεινε στις αναδυόμενες αγορές, στις οποίες υποβαθμίστηκε πριν 11 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή το 2013. Μάλιστα, είναι το μοναδικό χρηματιστήριο από τη ζώνη του ευρώ, το οποίο δεν συγκαταλέγεται στο κλαμπ των αναπτυγμένων.

Με βάση την αποψινή ανακοίνωση του MSCI, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, απαιτείται περισσότερος χρόνος, ώστε να αποτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί αν το Χ.Α. καλύπτει τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στην περιβόητη λίστα παρακολούθησης.

Ο MSCI αποτελεί τον σημαντικότερο από τους οίκους ταξινόμησης των διεθνών χρηματιστηρίων και γι’ αυτόν τον λόγο οι αποφάσεις του ασκούν τη μεγαλύτερη επίδραση ανάμεσα στους επενδυτές και τους διαχειριστές κεφαλαίων.

Πάντως, η Λεωφόρος Αθηνών μπορεί πλέον να εστιάσει και στις αποφάσεις των υπόλοιπων δύο οίκων FTSE – S&P, τα reports των οποίων ακολουθούν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Το ελληνικό χρηματιστήριο απώλεσε το status των αναπτυγμένων αγορών το 2013, όταν η οικονομική κρίση και η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους είχαν οδηγήσει στα τάρταρα την επενδυτική εμπιστοσύνη προς τη χώρα.

Χρηματιστήριο – Πληροφορική: Ο μικρός «θησαυρός» των 312 εκατ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό