24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Χρηματιστήρια: Ράλι στη Wall Street παρά τα στοιχεία-σοκ για ανεργία

Ειδήσεις Ελλάδα

Κέρδη στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις αμερικανικές μετοχές στη Wall Street να παίρνουν την ανιούσα παρά τα στοιχεία-σοκ για πάνω από 3 εκατ. αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μέσα σε μία μόλις εβδομάδα. Κέρδη και στην Ευρώπη, εν μέσω προσδοκιών ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ενεργοποιήσουν το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, ώστε να βοηθησουν την οικονομία να αντεπεξέλθει στην «παράλυση» λόγω κορωνοϊού.

Στη Wall Street, το πακέτο τόνωσης των 2 τρισ. δολαρίων ώθησε τους βασικούς δείκτες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με κέρδη 20% για τον Dow το τελευταίο τριήμερο και ενδοσυνεδριακή άνοδο πάνω από 4%. Ισχυρά κέρδη και για τον S&P 500.

Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να ενισχύεται 2,6% και έχοντας ανακάμψει σχεδόν 15% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις. Παρ’ όλα αυτά έχει απομακρυνθεί 26% από τα υψηλά-ρεκόρ του Φεβρουαρίου. 

Κέρδη και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον CAC 40 να ενισχύεται 2,5%. Άνοδος 1,24% για τον DAX της Φραγκφούρτης, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,73%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό