12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρηματιστήρια: Μεταβλητότητα και κέρδη 0,7% στην Αθήνα με στηρίξεις από τον ΟΤΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με κέρδη 0,7% στις 1.030 μονάδες, με στήριξη από ΟΤΕ και Coca Cola. Απορρόφησαν τις πιέσεις οι τράπεζες και έκλεισαν στο -0,22%. Οι επενδυτές αντέδρασαν επιφυλακτικά στην προκήρυξη των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επέστρεψε στις αγορές η Ελλάδα σήμερα με την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου. Το Δημόσιο άντλησε το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται κοντά στο 3,9%. Οι προσφορές των επενδυτών έσπασαν το φράγμα των 19 δισ. ευρώ.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για την υγεία του τραπεζικού τομέα αμβλύνονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 1,25% με τις τράπεζες να ενισχύονται κατά 1,8%. Οι τεχνολογικές μετοχές αντέστρεψαν την πτώση της Τρίτης με κέρδη 2%. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 1.26%, ενώ στο +1,52% βρίσκεται ο CAC του Παρισιού.

Η μετοχή της UBS σημείωσε άνοδο 2% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι ο Sergio Ermotti θα επιστρέψει στο ρόλο του ως CEO του ομίλου από τις 5 Απριλίου, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse. Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση που έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη συμφωνία της τράπεζας για την εξαγορά της Credit Suisse.

Μικρά κέρδη στη Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 0,68%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,03%, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 1,04%.

Νέος πονοκέφαλος για την Credit Suisse, καθώς κατηγορείται τώρα ότι συνεχίζει να βοηθά πλούσιους Αμερικανούς να φοροδιαφεύγουν, δήλωσε η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε το πρωί της Τετάρτης, η ελβετική τράπεζα συνεργαζόταν με πολίτες που χρησιμοποιούσαν ξένα διαβατήρια και ενίοτε παραιτούνταν από την αμερικανική υπηκοότητα για να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία από τις φορολογικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη

5ετες ομόλογο: 2,5 δισ. με επιτόκιο στο 3,9% – Πάνω από 19 δισ. οι προσφορές

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό