22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χρηματιστήρια: Άλμα στην Αθήνα λόγω Goldman Sachs

Ειδήσεις Ελλάδα

Θετικό το κλίμα στα χρηματιστήρια, με την Αθήνα να σημειώνει άλμα άνω του 2%, λόγω Goldman Sachs, η οποία βλέπει ράλι στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών και αύξησε τις τιμές-στόχους των 4 συστημικών τραπεζών. Άνοδος και στα μη τραπεζικά blue chips.

Ο τζίρος ανήλθε στα 143,46  εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος στα 38,41 εκατ. τεμάχια. Άλμα άνω του 6% σημείωσε η Jumbo, ενώ στο +2,48% έκλεισε η Μυτηλιναίος.

Συγκεκριμένα δίνει τιμή – στόχο 6,90 ευρώ για την Εθνική (περιθώριο ανόδου 21%), 3,35 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς (περιθώριο 21%), 1,90 ευρώ για την Alpha (περιώριο ανόδου 42%) και 1,70 ευρώ για τη Eurobank (περιθώριο ανόδου 16%).

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs τρεις παράγοντες στηρίζουν την εκτίμηση για ράλι στις τραπεζικές μετοχές:

Η πιθανή ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτουςΠεριθώρια για προς τα επάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχήΗ προοπτική να παρουσιαστούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών να καταβάλλουν μερίσματα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν ελαφρά άνοδο το απόγευμα της Τρίτης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείκτης παρουσίαζε διακυμάνσεις, και τελικά ενισχύθηκε 0,26%. Ήπια άνοδος 0,11% για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν πτώση 0,7%, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη εξουδετέρωσαν την ανακοίνωση του Σαββατοκύριακου για μείωση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπάρχουν «σημάδια συγκράτησης» του βασικού πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, αλλά τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει λόγος για κορύφωση. Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν για τον Μάιο στο 6,1%, αλλά το ποσοστό αυτό παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο του 2%.

Με πτώση άνοιξε η Wall Street. Ο Dow διολίσθησε περίπου 50 μονάδες ή 0,2%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,2% και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,4%.

Διαβάστε επίσης

Citi: Η απόφαση του Ριάντ οδηγεί σε «μη βιώσιμη αύξηση των τιμών» στο πετρέλαιο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό