35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Χούθι: Επιθέσεις σε τρία εμπορικά και δύο καταδρομικά ανοιχτά της Υεμένης

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Χούθι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον πέντε συνολικά πλοίων σε Ερυθρά Θάλασσα και Ινδικό Ωκεανό

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τριών εμπορικών πλοίων στον Ινδικό Ωκεανό και στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και εναντίον δύο καταδρομικών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία ανέφερε ότι εξαπολύθηκαν πύραυλοι εναντίον των εμπορικών πλοίων Larego Desert και MSC Mechela στον Ινδικό Ωκεανό, και του Minerva Lisa στην Ερυθρά Θάλασσα. Δεν κατονόμασε τα καταδρομικά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, εναντίον των οποίων είπε ότι εκτοξεύτηκαν drones.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από τις ναυτιλιακές εταιρείες ούτε από το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Οι επιθέσεις των Χούθι στην περιοχή έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, αναγκάζοντας τις εταιρίες να στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό