32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα αναγκάζονται να μοιράζονται την ίδια τουαλέτα: Σοκαριστική έρευνα αναδεικνύει την ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Oxfam αναφέρει ότι πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γάζας έχουν πλέον στριμωχτεί σε λιγότερο από το ένα πέμπτο της πολιορκημένης περιοχής.

Οι Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα υπομένουν «τρομακτικές» συνθήκες, με τα παιδιά να περνούν μερικές φορές μια ολόκληρη ημέρα χωρίς φαγητό και χιλιάδες να αναγκάζονται να μοιράζονται μια και μόνη τουαλέτα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Oxfam.

Οι πρόσφατοι θανάσιμοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και οι μάχες στην περιοχή Ράφα της Γάζας, που βρίσκεται πολύ νότια κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα, έχουν εκτοπίσει πολλούς που είχαν ήδη καταφύγει εκεί αναζητώντας ασφάλεια. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες UNRWA, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πλέον εγκαταλείψει τη Ράφα για άλλες περιοχές.

🔴 Israel’s relentless bombardment and deliberate obstruction of the humanitarian response is making it virtually impossible for aid agencies to reach trapped, starving civilians in #Gaza. #CeasefireNOW

Read more below.

— Oxfam International (@Oxfam) June 4, 2024

Η Oxfam αναφέρει ότι πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γάζας έχουν πλέον στριμωχτεί σε λιγότερο από το ένα πέμπτο της πολιορκημένης περιοχής. Παρά τις ισραηλινές διαβεβαιώσεις ότι θα παρασχεθεί πλήρης υποστήριξη σε όσους εγκαταλείπουν, μεγάλο μέρος της Γάζας έχει στερηθεί την ανθρωπιστική βοήθεια, ωθώντας την περιοχή πιο κοντά σε συνθήκες λιμού.

«Μια επισιτιστική έρευνα από οργανισμούς βοήθειας τον Μάιο διαπίστωσε ότι το 85% των παιδιών δεν έφαγαν για μια ολόκληρη ημέρα τουλάχιστον μία φορά τις τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της έρευνας», αποκάλυψε η Oxfam.

Από την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στη Ράφα στις 6 Μαΐου, κατά μέσο όρο οκτώ φορτηγά με βοήθεια την ημέρα έχουν εισέλθει στη Γάζα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ που επικαλείται η Oxfam. Ωστόσο, εκατοντάδες εμπορικά φορτηγά με τρόφιμα που εισέρχονται καθημερινά μεταφέρουν κυρίως μη θρεπτικά είδη, όπως ενεργειακά ποτά, σοκολάτες και μπισκότα, τα οποία συχνά είναι απαγορευτικά ακριβά.

Η αυστηρή προειδοποίηση της Oxfam υπογραμμίζει τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, όπου τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και η επαρκής διατροφή γίνονται όλο και πιο σπάνια εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων και των εκτοπισμών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό