27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το Καπιτώλιο αντιδρούν στην ομιλία Νετανιάχου

Ειδήσεις Ελλάδα

Χιλιάδες διαδηλωτές με σημαίες της Παλαιστίνης συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο, ενώ αυτή τη στιγμή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλάει στο Κογκρέσο.

Οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας, ήρθαν αντιμέτωποι με την χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία, μεταδίδει το Associated Press.

REUTERS/Umit Bektas REUTERS/Umit Bektas

Η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ ότι ορισμένα μέλη του πλήθους έγιναν «βίαια» και «δεν υπάκουσαν» στις εντολές να απομακρυνθούν από την αστυνομική γραμμή. «Χρησιμοποιούμε σπρέι πιπεριού προς όποιον προσπαθεί να παραβιάσει το νόμο και να περάσει αυτή τη γραμμή», ανέφερε η αστυνομία του Καπιτωλίου.

ΗΠΑ: Μεγάλα ονόματα των Δημοκρατικών μποϊκοτάρουν την ομιλία Νετανιάχου στο Κογκρέσο (Live)

«Καταζητούμενος Εγκληματίας Πολέμου»

Μια σκηνή στολισμένη με πανό, μεταξύ άλλων, ένα που χαρακτήριζε τον Νετανιάχου «Καταζητούμενο Εγκληματία Πολέμου» σε μια αναφορά σε ένα ένταλμα σύλληψης που ζητούν να εκδώσουν οι εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Ο Νετανιάχου αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σούζαν Σάραντον ανέβηκε στη σκηνή καταδικάζοντας για τον τόσο μεγάλο αριθμό νεκρών. «Κανείς δεν είναι ελεύθερος μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι», είπε η Σάραντον.

Σε κοντινή απόσταση, οι διαδηλωτές τοποθέτησαν σχεδόν 30 φέρετρα από χαρτόνι σε κανονικό μέγεθος τυλιγμένα με παλαιστινιακές σημαίες στη μνήμη όσων σκοτώθηκαν στον πόλεμο στη Γάζα. Πολλοί δρόμοι κοντά στο Καπιτώλιο έχουν αποκλειστεί και έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

«Θέλω να ανασταλεί όλη η βοήθεια προς το Ισραήλ λόγω των ενεργειών του στη Γάζα», είπε ο Μπράντλεϊ Κάλιναν, ο οποίος είπε ότι ταξίδεψε για τη διαδήλωση από το Κολόμπους του Οχάιο, 640 χιλιόμετρα απόσταση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό