26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

«Χειρουργεία» ακόμα και στο… Κύπελλο Πάσχα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόσφατα αναφερθήκαμε στο Κύπελλο Πάσχα που διοργανωνόταν από την άτυπη… κοινοπραξία ΑΕΚ-Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, το πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’20 μέχρι το 1959 πραγματοποιήθηκε σχεδόν κάθε χρόνο και σταμάτησε μετά το 1959, με την έναρξη της Α’ Εθνικής. Η τελευταία απόπειρα αναβίωσης έγινε το 1964, αλλά διεκόπη οριστικά και άδοξα μαζί με έναν αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Αιτία ήταν τα επεισόδια σε έναν αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ που θα αναδείκνυε τον νικητή. Ήταν Τρίτη του Πάσχα 5 Μαϊου του 1964, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0, η ΑΕΚ αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια πέτυχε και τρίτο γκολ που, όμως, ακυρώθηκε για άγνωστο λόγο. Τα επεισόδια ήταν έντονα και ο διαιτητής Λιουδάκης διέκοψε τον αγώνα, αφού πρώτα τα είχε κάνει θάλασσα και αυτός και οι επόπτες του.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ατύχησε να σημαδέψει τα δοκάρια με τους Νεστορίδη και Παπαγεωργίου, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο αποτελεσματικός. Σκόραρε στο 26’ και στο 43’ με τον πρόωρα χαμένο Αριστείδη Παπάζογλου, ο οποίος είχε και δοκάρι στις αρχές του β’ ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ, όμως, ήταν πολύ καλύτερη στη συνέχεια. Δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Στεφανάκου στο 66’, αλλά στο 71’ ο Μίμης Παπαϊωάννου μείωσε σε 2-1 μετά από σέντρα του Σταματιάδη. Ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε στο 78’ με έξοχη ατομική προσπάθεια.

Η… έκρηξη έγινε στο 85’, όταν ο Κώστας Νεστορίδης σημείωσε τρίτο γκολ. Διαιτητής και επόπτης έφυγαν για τη σέντρα, αλλά δέχθηκαν την επίθεση των παικτών του Ολυμπιακού που διαμαρτύρονταν για (ανύπαρκτο βέβαια) χέρι του Νεστορίδη στο κοντρόλ πριν το γκολ. Μέσα σε τέτοια τρομοκρατία, ο επόπτης… θυμήθηκε να υποδείξει χέρι και ο Λιουδάκης άλλο που δεν ήθελε και συμμορφώθηκε προς την υπόδειξή του.

Ήταν σειρά πλέον της ΑΕΚ να διαμαρτυρηθεί. Εδώ πια δεν έχουμε να περιγράψουμε τίποτα. Μιλάει η εικόνα και για να ξέρετε ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές, μιλούν οι λεζάντες. Η ασυλία προς τον Ολυμπιακό ήταν αιτία για να ανάβουν τα αίματα σε όλες τις εποχές…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης (46’ Πετράκης) Αναστασιάδης (46’ Κανελλόπουλος) Ιορδάνου, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Τασσίνος (46’ Παπαποστόλου) Σταματιάδης, Παπαγεωργίου, Νεστορίδης, Παπαιωάννου, Πετρίδης.

Στις 5 Μαϊου

5/5/63 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 5-1 (Α’ Εθνική – πέντε γκολ από πέντε σκόρερ, τους Τσαχουρίδη, Νεστορίδη, Σταματιάδη, Παπαϊωάννου και Ιμπραήμ, και μόνη πρώτη η ΑΕΚ μετά το 1-1 του Παναθηναϊκού στο Αιγάλεω)

5/5/68 ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 5-1 (Α’ Εθνική –βήμα τίτλου με πέντε γκολ που δέχθηκε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου και μετέπειτα πρόεδρος της ΑΕΚ Στράτος Γιδόπουλος) 

5/5/71 ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 6-1 (Κύπελλο Ελλάδας –ωραία μπάλα και άνετη πρόκριση, με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 5-0 πριν το 60’!)

5/5/74 Απόλλων-AEK 0-1 (Α’ Εθνική –σκληρό ματς, νίκη με πέναλτι του Τάσου, αλλά την ίδια στιγμή αποβλήθηκε επειδή συνεπλάκη με αντίπαλο ο αμυντικός της ΑΕΚ Γιώργος Τανίδης, ο άνθρωπος που τον Ιανουάριο του 2015 «διαδήλωσε» με τα παιδιά του υπέρ του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο)

5/5/75 AEK-ΠΑΟΚ 3-1 (Α’ Εθνική- από τις πιο εύκολες νίκες επί του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του ’70, με σκόρερ τους Νικολάου, Βάγκνερ και Αρδίζογλου)

5/5/85 Εθνικός-AEK 1-3 (Α’ Εθνική –ο Χόκαν Σάντμπεργκ έγινε ο τρίτος παίκτης της ΑΕΚ με χατ-τρικ σε εκείνη τη σεζόν, μετά τους Δίντσικο και Μαύρο)

5/5/91 Απόλλων Αθηνών-AEK 2-5 (Α’ Εθνική –μεγάλη εμφάνιση και η πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη σε μία, κατά τα άλλα, κακή σεζόν) 

5/5/96 ΑΕΚ-Εδεσσαϊκός 3-0 (Α’ Εθνική –άνετη νίκη με ωραία μπάλα, αλλά ο τίτλος είχε ήδη χαθεί)

5/5/2018 Απόλλων-ΑΕΚ 0-1

5/5/2018 Η απονομή της κούπας στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ

5/5/2021 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2 (Πλέι οφ – 7η αγωνιστική)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό