16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Χειροπέδες σε 72χρονο για τη φωτιά στις Αγριλές Χανίων – Πώς προκλήθηκε

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύλληψη ενός 72χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγριλές του δήμου Κανδάνου Σελίνου, στα Χανιά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της πυροσβεστικής, συνελήφθη την Τετάρτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγριλές του δήμου Κανδάνου Σελίνου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε λόγω βλάβης στο όχημα του 72χρονου, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Έκαιγε ανεξέλεγκτη για ώρες

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και έκαιγε ανεξέλεγτκη ενώ οι κάτοικοι τεσσάρων οικισμών ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος του 112 ότι πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή.

Μάλιστα, συνδρομή για την κατάσβεση της φωτιάς έφτασε ακόμη και από την Αθήνα όπου 33 πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη προκειμένου να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Στο σημείο βρίσκονταν 130 πυροσβέστες.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε ότι η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο ενώ παρέμεναν μικρές διάσπαρτες εστίες ενεργές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό