35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Χειροπέδες σε 5 για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα ίχνη καλλιεργητών δενδρυλλίων κάνναβης έφθασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, χθες το μεσημέρι, εντόπισαν και συνέλαβαν το αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που μετέβαινε σε αγροικία στη Δυτική Αχαΐα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε, χτυπώντας τους αστυνομικούς με γροθιές και κλωτσιές.

Στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δεύτερο κατηγορούμενο. Ο τρίτος, όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, μετέβη σε οικία του τέταρτου κατηγορούμενου στην Πάτρα, όπου τον έκρυβε ο τελευταίος, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο.

Για την ίδια υπόθεση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμα έναν άνδρα, ο οποίος ενοικίαζε τη μία αγροικία χωρίς συμφωνητικό, σε έναν από τους καλλιεργητές, μέλος της οργάνωσης, έχοντας γνώση για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών σε δύο αγροικίες, σε χωριά της Αχαΐας, βρήκαν και κατάσχεσαν 168 δενδρύλλια κάνναβης, πλήθος αντικειμένων και εργαλείων για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης, λάμπες, κόφτες, μετασχηματιστές, φίλτρα εξαερισμού, δοσομετρητές, θερμόμετρα, ανεμιστήρες, γάντια, λιπάσματα, φυτόχωμα, πολύμπριζα και φίλτρο με μπουρί και λιπάσματα.

Παράλληλα, σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες και στα οχήματα των κατηγορούμενων, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατάσχεσαν κυνηγετικό όπλο, γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου, πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και επτά φυσίγγια, σκεπάρνι, μαχαίρι τύπου ματσέτα, 0,5 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κλειδί αυτοκινήτου, 2 κινητά τηλέφωνα και κλειδιά.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι συλληφθέντες – μεταξύ των οποίων το αρχηγικό μέλος – είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους, ενώ μετέβαιναν με οχήματα είτε από κοινού, είτε ξεχωριστά, στις δύο αγροικίες, που βρίσκονταν σε χωριά της Αχαΐας, προκειμένου να προβαίνουν στην καλλιέργεια και τη φροντίδα των δενδρυλλίων.

Οι κατηγορούμενοι θα αποκόμιζαν από τη συγκομιδή των δενδρυλλίων συνολικά 50 κιλά και 400 γραμμάρια κάνναβης, με το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος από τη διακίνηση των ναρκωτικών να κυμαίνεται από 100.800 ευρώ έως 151.200 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα και τα κινητά τους τηλέφωνα, κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης της μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό